Mora pressade SSK

Publicerad 2011-04-06

SÖDERTÄLJE. Att få 0-1 mot sig redan efter 21 sekunder är inte optimalt.

Men Moras chock gav ingen knock, utan Södertälje kunde vända och till slut ta hem segern.

Nu väntar en skräckfredag uppe i Örnsköldsvik för alla med Södertäljesympatier.

Det var måstematch för Södertälje i jakten på den kvarvarande elitserieplatsen. Det märktes inte inledningsvis. Speakern hade knappt hunnit läsa upp kvällens line up innan gästernas Martin Johansson satte pucken i nät och gav Mora ledningen.

Nerv i slutet

Men Södertälje hämtade sig från chocken. Och det var kritiserade veteranduon Joakim Eriksson/Robert Carlsson som gav hemmalaget hopp.

Efter 13.36 stänkte tredjelänken i kedjan, Mattias Carlsson, in 1-1 och tre minuter senare var det Robert Carlssons tur att förvalta en retur på ett skott från Joakim Eriksson.

I början den andra perioden styrde Fredric Andersson in 3-1 i power play och det såg ut att bli matchens sista mål.

Men med 2.21 kvar att spela reducerar Mora och en till synes avgjord match fick rejält med nerv.

Måste slå Modo

Spelmässigt dominerade Södertälje egentligen matchen från start till mål men de hade förtvivlat svårt att få in pucken bakom duktige Lars Johansson i Moramålet. Det höll på att straffa sig och det måste det bli ändring på om elitseriestatusen ska behållas.

Nu väntar en riktig ödesmatch för Södertälje. I den sista omgången av kvalserien ställs de på fredag mot Modo på bortais. Seger där är ett måste om inte degraderingen till allsvenskan ska bli ett faktum.