Stora problem med målkameran i Mora

Publicerad 2014-03-13

Svårbedömd situation i ödesmatchen när Karlskrona tog extrapoängen

Hoppet lever än för Karlskrona.

Det kan man tacka Simon Mattsson – vars omdiskuterade 1-0-mål lade grunden extrapoängen uppe i Mora.

– Kommer den ut på det där sättet är den inne, säger Viasats expert Leif Strömberg efter Karlskronas 1-0-mål.

Båda lagen behövde vinna för att fortfarande vara med i racet om en plats till kvalserien.

Och det blev Karlskrona som tog två hyperviktiga poäng efter straffläggning.

– Det blir ju lite dramatik på lördag i alla fall, säger KHK-tränaren Jan Karlsson till Viasat.

Lång videogranskning

Matchens mest omdiskuterade händelse kom annars med drygt nio minuter spelade av första perioden.

Då sköt Simon Mattsson pucken upp i nättaket bakom Moras Tim Harrysson. Karlskronaspelarna jublade – men domarna lät spelet gå och valde att videogranska händelsen i ett senare skede.

Skottet såg ut att ta i både ribban och stolpen på tv-bilderna – men samtidigt rörde sig vattenflaskan uppe på målburen.

Upprört i Mora

– Vi hörde ingen "klang" och det brukar man ju höra om den tar i stolpen eller ribban, säger Leif Strömberg.

Det tog runt tio minuter innan domarna kunde bestämma sig.

Till slut visade domaren Niclas Johansson tecken för mål– något som Moralägret blev rejält upprörda över.

Moras assisterande tränare, Roger Johansson, sparkade i sargen och menade på att domarna inte hade tillgång till tillräckligt bra bilder, enligt Viasat.

– Det är omöjligt att ta ett sådant beslut (utan att se bilderna), säger Leif Strömberg.

Kom tillbaka

Mora repade sig dock och kom tillbaka två gånger om.

I andra perioden kvitterade Daniel Hermansson till 2-2 och i tredje perioden gjorde Patrik Cedergren 3-3 i en svängig match.

Martin Janhols kunde sedan avgöra matchen när han satte den enda pucken i straffavgörandet för Karlskrona.