En bedrövlig start.

En härlig fortsättning.

Och en trist avslutning.

Där har ni Jacob Markströms match i natt.

Vi börjar med slutresultatet. Florida föll hemma mot Winnipeg med 2–3 efter förlängning. Jets back Dustin Byfulgien snurrade runt ett par varv i anfallszon innan han avgjorde med en snärtigt dragskott bakom Jacob Markström.

Inte rättvist, kan tyckas. Florida vann nämligen skotten med klara 40–28 och skapade massor av lägen för att knipa de två poängen.

Men allt började i moll – framför allt för Jacob Markström.

23-åringen släppte in det första Jets-skottet avlossat av Andrew Ladd redan efter 2.35.

En direkt fortsättning på den mardröm från senast mot Washington där den svenske målvakten släppte in det två första skotten och byttes ut redan efter tre minuter.

– Det är inte så man vill starta en hockeymatch, sa Markström till AP.

”Härlig räddning”

I natt fick han fortsatt förtroende även om 0–2 kom, 17.48 in i den första perioden. Men en sen reducering innan pausvilan fick fart på Florida i de två kommande perioderna.

Det gäller även Markström som framför allt i den andra perioden glänste och revanscherade sig från Capitals-debaclet.

Den svettigaste räddningen kom när Jets fick ett två-mot-ett-läge halvvägs in i matchen. Markström reflexparad med plockhandsken fick hemmapubliken att jubla.

– Vilken härlig räddning. Det kan vara en matchvinnande sekvens. Det där är den Markström som vi känner och älskar, jublade den amerikanske Fox-kommentatorn.

Nu blev inte monsterräddningen matchvinnande – dock poänggivande.

Florida kvitterade till 2–2 genom Shawn Matthias och fixade en förlängning.

– Ju längre klockan tickade desto bättre och bättre kände jag mig. Jag kom verkligen in i matchen i den andra perioden och killarna gjorde ett jäkla jobb som lyckade kvittera i den tredje perioden, sa Jacob Markström.

Men i sudden death, med bara 40 sekunder kvar, stal alltså Dustin Byfulgien svenskens chans att bli hjälte i straffläggningen.