Ifrågasatte Hlavacs svar: två vackra mål

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-07

LHC kvitterade tack vare tjeckens två plus ett

Jan Hlavac.

LINKÖPING. Ordentligt ifrågasatt efter förlusten i Skellefteå.

I dag svarade Jan Hlavac på kritiken genom att skjuta hem segern till Linköping.

Tjecken Jan Hlavac var en av Linköpings stjärnor som svek i den första kvartsfinalen mot Skellefteå.

I dag var 32-åringen på ett helt annat humör. Han vaskade själv fram ett par heta målchanser i den första perioden. Och i den andra klev han fram och sköt viktiga 1–0 på straff. Tre minuter senare ökade Hlavac på till 2–0, framspelad av Joakim Eriksson.

Hlavac inblandad i tre av fyra

Hlavac var sedan även inblandad i Linköpings tredje mål, när han spelade fram Eric Beaudoin till öppen kasse i power play.

Skellefteå – som saknade Brad Moran och Pavel Skrbek på grund av skador – försökte få kontakt med LHC i den tredje perioden. Förutom ett par hyggliga chanser i power play, skapade man dock inte särskilt mycket.

Linköping – där Pekka Saravo gjorde comeback efter att ha missat första kvartsfinalen – kontrollerade rätt enkelt hela sista perioden. När Pontus Petterström satte 4–0 på ett friläge, var matchen naturligtvis död.