Fick ledas av – efter tuffa tacklingen

Publicerad 2013-10-28

Saku Koivu.

Anaheims veteran Saku Koivu blev knockad i natt.

Han tacklades tufft av Columbus Brandon Dubinsky – och återvände aldrig till matchen.

– Jag är ingen ful spelare, sa Dubinsky som fick matchstraff.

Tacklingen inträffade i andra periodens slutminut. 38-årige Saku Koivu transporterade pucken in i anfallszon och passade ut den till höger – samtidigt som Brandon Dubinsky fullföljde sin tackling.

Amerikanens axel träffade rakt på Koivus käke och finländare stupade ner på isen.

Han var märkbart groggy och leddes av isen.

”Är ingen ful spelare”

Dubinsky – som tidigare under karriären stängts av för vårdslösa tacklingar – fick fem minuters utvisning för interference och matchstraff (game misconduct).

– Jag vet att han passade pucken, men det var mindre än en sekund mellan passningen och tacklingen, sa Dubinsky enligtnhl.com och fortsatte:

– Jag håller inte med domslutet, men för domarna går det i matchtempo och de måste ta ett beslut. Jag är ingen ful spelare och försökte inte träffa huvudet. Jag förstår att ligan försöker få bort träffar mot huvudet, men jag tycker inte detta var det. Men självklart är jag ledsen för att Koivu inte återvände till spelet.

”Såg ut att vara okej”

Anaheims coach Bruce Boudreau avstod från att kommentera händelsen. Men han meddelade att Koivu ”blev knockad” och att han ”såg ut att vara okej” i omklädningsrummet efter matchen.

Dubinskys utvisning innebar att Anaheim tog ledningen med 3–2 i början av den tredje perioden. Emerson Etem tryckte in en retur efter ett skott från Teemu Selänne.

Columbus Artem Anismov kvitterade senare, men med endast 1.27 kvar avgjorde Corey Perry med ett snygg individuellt nummer som gav Ducks två poäng.

Anaheim har drabbats av flera skador den senaste tiden. För ett par dagar sedan, i bortamatchen mot Ottawa, slashades Jakob Silfverberg och bröt handleden. Även målvakten Viktor Fasth står på skadelistan.