Winnipeg-målvakten Pavelec stoppade 41 skott

Här försöker Patric Hörnqvist forcera pucken förbi Pavelec.

Svenskarna i Nashville sköt 10 skott.

De övriga i laget ytterligare 31.

Men vad hjälpte det.

Målvakten Ondrej Pavelec var glödhet och fixade en 5–0-seger för sitt Winnipeg Jets.

Börje Salming vinkar till publiken innan en Hall of Fame-ceremoni.

Matchen avgjordes i praktiken redan i den första perioden. Efter drygt åtta minuter spel hade Jets gjort tre mål bakom stackars Carter Hutton som får starta när ordinarie förstekeepern Pekka Rinne är skadad.

Men efter den tunga starten fick även Hutton lämna isen och ersattes av NHL-debuterande tjecken Marek Mazanec.

Några minuter senare tryckte Devin Setoguchi in 4–0. Ridå, Predators.

Det hjälpte föga att bortalaget vräkte skott mot Mazanecs landsman Ondrej Pavelec på andra sidan rinken.

Patric Hörnqvist avlossade fem, Victor Stålberg fyra, Mattias Ekholm ett och övriga Predators-spelare ytterligare 31 skott.

Samtliga räddades av den suveräne Pavelec.

– Det var härligt att vi hade en stor ledning, men alla vet att en match varar i 60 minuter. Men visst är det en start vi vill ha i varje match, sa Ondrej Pavelec.

Bryan Little avslutade med att sätta sitt andra mål för kvällen till förkrossande 5–0.

Salming på läktaren

Toronto och New Jersey har haft problem att hitta nätet den senaste tiden. Logiken talade därmed för en målsnål match i natt. Så blev det också.

Efter två mållösa perioder satte Phil Kessel 1–0 för Toronto och Michael Ryder kvitterade med knappt fem minuter kvar.

I straffläggningen var hemmalaget vassare och James van Riemsdyk satte den avgörande.

Det gladde bland andra Börje Salming på läktaren. Han och flera andra före detta storspelare är på plats i Toronto för helgens Hall of Fame-evenemang.

Varlamov med i båset

Colorado studsade tillbaka efter Nashville-förlusten senast.

I natt blev det 4–2 hemma mot Calgary. Lagkaptenen Gabriel Landeskog blev poänglös.

Misshandelsmisstänkte Semyon Varlamov stod i båset och fick se sin kollega Jean-Sebastien Giguere rädda 30 skott och därmed ta sin femte seger av fem möjliga denna säsong.

– Han är fantastisk och spelar som en ung kille igen, sa centern John Mitchell om lagets 36-årige målvakt.