Enroth snuvade Tampa på segern: ”Vi var utspelade”

Då stal Jhonas Enroth showen.

Den svenske Buffalo-målvakten snuvade Tampa Bay på segern i natt.

NHL

Om Eddie Läck och Jacob Markström hade det tungt var verkligheten en annan för Jhonas Enroth, 25, i natt.

Enroth såg nämligen till att sno åt sig segern för sitt Buffalo när Sabres gästade Florida och Tampa Bay.

Den svenske målvakten räddade 43 skott, utsågs till matchens första stjärna och var drygt två minuter från att hålla nollan när Buffalo vann med 3–1.

Efteråt hyllades han av coachen Ted Nolan.

– Målvaktsspelet är 90 procent av spelet och när du har bra målvaktsspel har du en bra chans att vinna. Jag tycker att Marcus Foligno gjorde en bra match men Enroth var vår ryggrad, säger Nolan enligt nhl.com.

Lindbäck i Tampas mål

I Tampa Bay, med Anders Lindbäck mellan stolparna, debuterade nyförvärvet Ryan Callahan efter den uppmärksammade traden med New York Rangers där Martin St. Louis gick motsatt väg. Dessutom var stjärnan Steven Stamkos tillbaka efter 45 matchers skadefrånvaro.

Men Enroth snuvade Tampa på vinsten.

– De hade 23 skott mer än oss, så jag skulle säga att vi var utspelade, men vi gjorde en ganska solid bortamatch. Vi fick många skott på oss utifrån och täckte flera skott när vi behövde det, säger Enroth.

Pääjärvi avgjorde

I nattens övriga NHL-matcher stod flera svenskar för avgörande insatser. Loui Eriksson gjorde mål i Bostons 3–0-seger mot Washington, Oliver Ekman-Larsson stod för ett mål och en assist när Phoenix slog Montreal med 5–2 och Niklas Kronwall gjorde mål när Detroit föll med 3–2 mot Colorado. Men nattens främsta svenskmål kom från Magnus Pääjärvi som avgjorde St. Louis möte med Nashville genom en soloåkning från egen zon. Blues vann med 2–1 och Pääjärvis mål från den andra perioden blev matchens sista.