Dagens namn: Matteus

”Har aldrig sett något liknande”

Uppdaterad 2014-04-08 | Publicerad 2014-04-07

KARLSTAD/STOCKHOLM. Växjö vann den fjärde semifinalen efter ett av säsongens märkligaste mål.

En sargstuds ställde alla utom Alexander Johansson, som kunde lägga in pucken i öppet mål.

– Jag har aldrig sett något liknande, säger Kanal 9:s expert Thomas Johansson.

– Jag var mest rädd att jag skulle missa, säger Johansson till Sportbladet.

Följ ämnen

Den senaste matchen i Karlstad slutade 6-1 till Växjö och i lördags svarade Färjestad med en 4-1-seger.

Den fjärde semifinalen mellan lagen blev det betydligt mer dramatiskt.

Växjö tog ledningen efter 1.56 i den andra perioden, då Jan Hlavac nätade i box play, och det såg länge ut att bli matchens enda mål.

Men efter totalt tio minuter med en man mer på isen lyckades Färjestad till slut utnyttja ett power play. Med sju minuter kvar av den tredje perioden gjorde Linus Fröberg 1-1 och tvingade fram en förlängning.

Studsen som avgjorde

Där avgjordes matchen med en märklig sargstuds efter 14 minuter.

Johan Markusson sköt ett skott som tog i plexiglaset bakom Färjestads mål och en märklig studs ställde alla spelare på isen utom Alexander Johansson.

Växjöforwarden fick öppet mål och kunde sätta avgörandet medan Färjestadsmålvakten Fredrik Pettersson-Wentzel tittade åt andra hållet.

– Det var väldigt slumpmässigt och överraskande. Det handlade väl inte om skicklighet direkt, säger han, säger Alexander Johansson Sportbladet.

I båset stod en tokig och skrikandes Sam Hallam.

– Jag var mest orolig att den ska gå i rundeln och att vi skulle tappa tre forwards på en omställning. Den ska ju fortsätta i skottets riktning, men den studsar i en skarv, säger tränaren.

Hörde du Sam när du fick pucken?

– Haha, nej. Det gjorde jag inte. Den dök bara upp där och jag var mest rädd att jag skulle missa, säger Johansson.

Historisk bortaseger

Sargstudsen innebär att matchserien är utjämnad till 2-2. Enligt statistikexperten Tomas Kling, som driver sajten domarna.se, är det första gången på 11 år som en slutspelsserie inleds med fyra raka bortasegrar.

Efter avgörandet utbröt ett stort slagsmål på isen sedan Ole-Kristian Tollefsen knuffat omkull Växjömålvakten Teemu Lassila.