Publicerad 2013-03-11

Tränaren: ”Killarna förtjänar varje poäng”

Det är som myten om humlan.

Notoriska bottenlaget Columbus lyfter ofattbart nog mot skyarna just nu.

3–2 borta mot Detroit var lagets femte raka seger – och nu hägrar en slutspelsplats.

– Killarna förtjänar varje poäng, sa Columbus coach Todd Richards.

3–0 i lördags hemma mot Detroits följdes upp av 3–2 efter straffar i ”back-to-back”-mötet mot samma lag.

Och för klubben som inför säsongen miste fixstjärnan Rick Nash och som ofta hånas för placeringen i tabellen samt den icke existerande hockeykulturen ser allt plötsligt riktigt ljust ut.

Det har blivit sju raka matcher med poäng – varav de fem senaste är segrar.

I natt ledde laget med både 1–0 och 2–1 i Joe Louis Arena innan Johan Franzén i inledningen av den tredje perioden kvitterade i spel fem mot tre.

Men Blue Jackets höll undan resten av perioden plus förlängningen och fixade ett straffavgörande.

Zetterberg missade straff

Där var duon Ryan Johansen och Matt Calvert iskalla och fintade bort Detroit-keepern Jimmy Howard så att denne förmodligen fortfarande har huvudvärk. När sedan Henrik Zetterberg missade hemmalagets tredje straff var Columbus seger ett faktum.

– Frustrerande att vi inte kunde ta den andra poängen också, men det positiva är att vi fick en i alla fall, sa Jimmy Howard enligt nhl.com.

– Killarna jobbar verkligen hårt. De förtjänar varje poäng de tagit över de senaste sex, sju matcherna, myste Columbus coach Todd Richards.