Pittsburgh skickade hem Philadelphia

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-25

Penguins tog hem det heta "Battle of Pennsylvania"

Pittsburgh är klart för nästa omgång i Stanley Cup.

Efter en mäktig vändning – från 0–3 till 5–3 – besegrade Penguins ärkerivalen Philadelphia med 4–2 i matcher.

NHL

Detroit Red Wings, Vancouver Canucks och Boston Bruins var klara sedan tidigare.

I kväll tog sig också Pittsburgh Penguins till den andra omgången av Stanley Cup.

Det såg dock länge ut som ”Battle of Pennsylvania” skulle gå till en sjunde och avgörande match. Philadelphia – som var piskat att vinna för att hålla matchserien vid liv – gick snabbt fram till en 3–0-ledning.

Gonchar avgjorde

Men så vaknade stjärnorna i Pittsburgh.

Ryssen Evgeni Malkin – som vann grundseriens poängliga – låg bakom den första reduceringen. Doldisen Mark Eaton hann emellan med 2–3-målet, innan superstjärnan Sidney Crosby sköt kvitteringen. Malkin spelade sedan fram landsmannen Sergej Gonchar, som kanonsköt 4–3 tidigt i den tredje perioden.

Flyers öste på för en kvittering och pepprade Marc-Andre Fleury med skott.

– Han gjorde en matchavgörande räddning med fem minuter kvar. Om det hade blivit mål, så hade matchen förändrats helt, säger Crosby till AP.

Crosby avslutade målskyttet med att sätta 5–3 i tom kasse.