Pittsburgh har varit utan sina två superstjärnor – Sidney Crosby och Jevgenij Malkin – en lång tid.

Den tiden kan ha förlängts ytterligare i natt.

Malkin skadades nämligen på nytt i comebackmatchen mot Buffalo.

En match som Penguins trots allt vann med 3–2.

Malkin ligger kvar efter en tackling.

Malkin, som på grund av en knäskada missat de fem senaste matcherna, såg pigg och spelsugen ut i den första perioden.

Men trots några vassa sekvenser förblev han och Pittsburgh mållösa i perioden som Buffalo dominerade och vann med 2–0.

I den andra perioden small det – på flera sätt.

Först: Bara 21 sekunder in i perioden låg Malkin på isen och vred sig i smärtor.

Han blev han tacklad in i sargen av Sabres back Tyler Myers och föll sedan bakåt. På tv-bilderna ser det ut som om det kan handla om en ny knäskada.

Undersöks i dag

Malkin tvingades lämna isen och återkom aldrig. Under lördagens förväntas den ryske stjärnan undersökas och senare lär ett besked hur allvarlig skadan ges.

Sedan tidigare har Pittsburgh tvingats klara sig utan kaptenen Sidney Crosby i tolv raka matcher efter att denne drabbats av en hjärnskakning.

Men laget har klarat sig okej utan superstjärnorna.

Så även i natt.

För strax efter Malkins skada lyfte sig laget och gjorde tre mål inom loppet av tre minuter och 14 sekunder.

”Ville bara pressa honom”

Dustin Jeffrey, Tyler Kennedy och Matt Cooke slog in varsin puck och sedan höll målvakten Marc-André Fleury tätt ända till slutsignalen för att ge Pittsburgh en skön 3–2-seger.

Men snackisen efteråt var ändå Malkins skada.

– Jag gick inte in för att skada honom. Jag ville bara pressa honom och det slutade med ett vi gick in där på ett oskickligt sätt, sa Tyler Myers till AP.

Pittsburghs coach Dan Bylsma kunde inte ge något besked om statusen på Malkin och trodde inte heller att den påverkade lagets lyft och vändning nämnvärt.

– Jag skulle inte tro att hans skada var en katalysator som gjorde att vårt lag fick fart. Men vi behövde vakna upp med tanke på hur det såg ut i den första perioden, sa Bylsma.