Hedberg och Kovaltjuk fixade ny Devils-seger

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-12

Hedberg lyrisk över sin lagkamrat: ”Han är en världsspelare”

New Jerseys superform håller i sig – och slutspelsdrömmen lever.

I natt kom ännu en seger – tack var superstjärnan Ilja Kovaltjuk och målvakten Johan Hedberg.

Hedbergs 31 räddningar och Kovaltjuks 2–1-mål på slutet avgjorde när Devils knäckte San Jose Sharks med 2–1.

Hedberg efter matchen.

För ett par månader sedan var Devils hopplöst sist i NHL. Sedan har laget, mycket tack vare nye coachen Jacques Lemaire, sakta men säkert lyft sig från bottenträsket.

Natten seger innebär att Devils vunnit fyra raka matcher och snart har laget ordentlig kontakt med slutspelsgängen i Eastern Conference.

Men i natt såg det länge tungt ut. San Jose tog nämligen ledningen med 1–0 6.08 in i den tredje perioden. Johan Hedberg lämnade retur på Niclas Wallins skott, en retur som Patrick Marleau snappade upp och satte i nät.

Avgjorde i slutet

Men som så många gånger den senaste tiden visade Devils upp både moral och kampvilja.

Brian Rolston kvitterade till 1–1 och nyväckta superstjärnan Ilja Kovaltjuk (som assisterade Rolston) slog till med 2–1 målet med knappt fyra minuter kvar av matchen. Kovaltjuk slängde iväg ett dragskott direkt efter att Travis Zajac vunnit tekningen.

– Han är en av våra bästa tekare. Jag tror alltid att han kommer att vinna tekningen och jag tittar bara efter pucken. Vi har tränat en hel del på det, säger Kovaltjuk till AP.

Hedberg lyrisk

Målet blev matchavgörande – och högavlönade Kovaltjuk blev Devils hjälte för andra kvällen i rad. Dagen innan hade ryssen avgjort mot Toronto i sudden death.

– Jag har sett det förut. Det här är femte året som jag spelar med honom. Han är en världsspelare. Som alla andra hade han en sämre säsongsstart än vi ville. Men nu spelar han en fulländad hockey över hela isen och han gör de avgörande målen, säger Johan Hedberg om Kovaltjuk.

Hedberg startade för tredje matchen i rad eftersom legendaren Martin Brodeur är knäskadad. Svensken räddade 31 skott och utnämndes till matchens andra stjärna – efter Kovaltjuk förstås.