13. St Louis 65

14. Colorado 59

15. Edmonton 48

Stålberg bakom mål

Bara fem poäng skiljer alltså mellan fyra Phoenix och elvan Anaheim. Då förstår ni att de fyra hemmasegrarna i natt - Chicagos 4-3 mot Phoenix, Anaheims 3-2 mot Colorado, Nashvilles 3-2 mot Columbus och Calgarys 1-0 mot St Louis – betydde extra mycket.

Vi tar de i tur och ordning:

Jonathan Toews blev Chicagos hjälte när han gjorde två mål och satte den avgörande straffen som gav bonuspoängen mot Phoenix. Svensken Viktor Stålberg hade en assist till Toews 1-0-mål i den första perioden.

Det var regerande mästaren Blackhawks fjärde raka seger och som ni ser ovan har de verkligen vittring på en slutspelsplats nu.

– Vi har startat riktigt bra i de senaste matcherna, sa Toews.

Tog efter sonen

Todd Marchant gjorde äntligen mål när Anaheim slog Colorado med 3-2. Det var NHL-veteranens första mål på 70 matcher och givetvis var 37-åringen glad efteråt.

– Min son gjorde ett mål för några dagar sedan och sa efter det ”pappa, nu är det din tur”. Alla killar i omklädningsrummet är ganska glad för min skulle, sa Marchant.

Nashville vände ett 0-1-underläge efter två perioder till en 3-2-seger hemma mot Columbus. Det var Predators 16:e (!) raka hemmaseger mot Blue Jackets. Shea Weber stod för ett mål och en assist och blev vald till matchens stjärna.

Och till sist: David Moss gjorde matchens enda mål när Calgarys slog St. Louis med 1-0. Flames målvakt Miika Kiprusoff svarade för 27 räddningar och noterades för karriärens 39:e NHL-nolla.