Daniel Sedin? Nej.

Henrik? Nope.

Närå, matchhjälten heter Mikael Samuelsson.

”Samme” satte två puckar när Canucks vände och vann mot Calgary med 4-2.

Vancouver, poängbäst i NHL, kom tillbaka efter en snöplig förlust senast mot Anaheim (3-4).

I det heta Kanadamötet med Calgary Flames lyckades Canucks vända ett 1-2-underläge i den andra perioden till ledning 3-2.

Det skedde inom loppet av två minuter och 40 sekunder och vid båda tillfällena hette målskytten Mikael Samuelsson:

2-2 efter 10.40: Samuelsson slänger iväg ett dragskott från toppen av den högra tekningscirkeln. Framför mål blir Flames målvakt Miikka Kiprusoff skymd av Ryan Kesler och har ingen chans att se pucken när den passerar honom.

3-2 efter 13.20: I power play slår Samuelsson till med ett hårt skott från blålinjen som hittar in bakom Kiprusoff. Assistpoängen till Christian Erhoff och Daniel Sedin – nattens enda poäng från bröderna Sedin.

Mikael Samuelsson är inne i en formtopp för tillfället. På de sex matcherna i februari har han svarat för tolv poäng fördelade på sex mål och sex assist. Ett snitt på 1+1 per match alltså – ett lysande facit.

Sami Salo tillbaka

I den tredje perioden kontrollerade hemmalaget matchen och var närmare 4-2 än att släppa in en kvittering. 4-2 kom också i slutminuten när Alex Burrows, liksom Samuelsson, blev tvåmålsskytt. Burrows satte pucken i tom bur efter att Calgary tagit ut Kiprusoff och satsat på en sjätte utespelare.

Mikael Samuelsson blev naturligt nog vald till matchens första stjärna före Calgarys Curtis Glencross och Vancouvers back Kevin Bieksa.

Canucks, som har tre backar skadade, välkomnade verkligen en veteran i hans comeback.

Finländske försvararen Sami Salo, 36, har missat samtliga matcher denna säsong efter att förra sommaren slitit av hälsenan. I natt var han alltså tillbaka och spelade i 16.34 minuter och noterades för ett skott på mål.

– Vi har väntat på detta länge. Sami är en av våra favoriter, det är helt klart. Han har varit med länge, vet vad det handlar om och har alltid varit ett bra stöd för de yngre spelarna, säger Alex Burrows till Vancouver Sun.