I AIK gjorde han bara sex mål på 36 matcher.

Nu är han Finlands mest omtalade ishockeyspelare.

Teemu Ramstedts briljanta balja dominerar nämligen sportbevakningen i vårt östra grannland.

”Säsongens snyggaste mål”, skriver Ilta-Sanomat.

Inför måndagens tredje möte stod det 1–1 mellan HIFK och JyP i den finländska hockeysemifinalen.

Men det var aldrig något snack om vem som skulle ta ledningen i matchserien i bäst av sju.

HIFK krossade JyP med 7–1 – efter bisarra 6–1 i den andra perioden – men snacket efteråt handlade mest om ett av målen i den perioden: Teemu Ramstedts 2–0 efter 6.14.

Det var nämligen extraordinärt.

Ramstedt forecheckade vid den offensiva blålinjen och stal pucken från en paff Jani Tuppurainen, skrinnade fram mot målet, drog sedan pucken mellan sina egna ben och lyfte snyggt in den över JyP-målvakten Tuomas Tarkki på dennes klubbhandssida.

Hyllas stort i finsk media

Det var utan tvekan ett av säsongens snyggaste mål i den finska ligan – och kanske i världen.

”En otrolig teknisk prestation – HIFK:s stjärna gjorde SM-liigans snyggaste mål denna säsong!”, skriver bland annat Finlands största kvällstidning Ilta-Sanomat.

28-årige Teemu Ramstedt spelade i AIK säsongen 2013/14, men gjorde då blott sex mål på 36 matcher och lämnade klubben i januari efter ett ömsesidigt beslut. Några månader senare åkte AIK ur SHL.