Ett mål och tre assist när veteranen låg bakom samtliga Anaheims mål

Koivu och Selänne jublar.

Peter Forsberg, 37, gjorde comeback i natt.

Utan att briljera.

Men Teemu Selänne, snart 41 bast, visar att gubbar visst kan.

”The Finnish Flash” gjorde ett mål och tre assist när Anaheim vann borta mot Calgary med 5–4.

Selänne fyller 41 år i år.

Och den här säsongen är han hetare än på länge.

I natt kvitterade han till 4–4 med drygt två minuter kvar av den tredje perioden då Anaheim spelade sex mot fyra.

Och i sudden death spelade han tillsammans med landsmannen Saku Koivu fram till Cam Fowlers avgörande 5–4.

Förutom dessa två poäng blev det ytterligare två målgivande passningar i de två första perioderna.

Nattens fyra poäng gör att finländaren nu gjort 51 poäng (16 mål, 35 assist) på 47 matcher denna säsong. Ett snitt på drygt en poäng per match.

Imponerande, minst sagt.

Det har gått tungt för Detroit den senaste tiden.

Men i natt lossnade det.

6–1 borta mot Boston efter sju svenskpoäng.

Bäst av de blågula var Henrik Zetterberg som stod för ett mål och två målgivande passningar.

”Zäta” gjorde 4–1-målet i power play med knappt fyra minuter kvar av den andra perioden. 24 sekunder senare satte Todd Bertuzzi 5–1 – veteranens 700:e NHL-poäng.

Tomas Holmström gjorde sitt första mål efter comebacken när han avslutade målkalaset med att sätta 6–1. ”Homer” hade även en assist. I övrigt noterades Niklas Kronwall för en passningspoäng.