Tog 50:e vinsten - nya poäng av bröderna Sedin

Oinspirerat och tempofattigt.

Ändå vann Vancouver igen, 4–1 borta mot Columbus.

Och bröderna Sedin producerade en poäng vardera.

Henrik Sedin jublar efter sitt mål.

Faktum är att hemmalaget Columbus Blue Jackets skapade det mesta och bästa i matchen.

Men målvakten Cory Schneider såg till att Canucks rekordsviter bara blir längre och längre. Schneider räddade 39 skott även om de flesta av dem kom från snäva vinklar och långa avstånd.

50:e vinsten

För första gången i Vancouver Canucks 40-åriga historia har laget tagit 50 vinster under en och samma säsong och poängsaldot är nu uppe i 109 – rekord förstås. Detta var också lagets åttonde raka bortaseger, allt oerhört imponerande siffror.

Bröderna Sedin lyckades få med sig en poäng vardera i jakten på poängligatiteln.

Efter 3.36 av den andra perioden satte Henrik Sedin 2–0-målet i power play. Passningspoängen kom från Daniel och Ryan Kesler.

Henke tvåa i poängligan

– Det kommer att finnas matcher som denna under en säsong, matcher då du inte känner dig på topp. Jag tror att vi i kväll hade 20 killar som inte kände sig på topp, sa Henrik Sedin till AP.

Henriks mål innebär att han nu är delad tvåa i poängligan – sju efter brorsan. Vancouver har sex matcher kvar att spela och närmaste konkurrenterna (Martin St. Louis och Steven Stamkos) i Tampa Bay Lightning har sju matcher kvar.

I toppmötet mellan Philadelphia och Boston lyckades bortalaget Bruins vinna med 2–1. Brad Marchand gjorde det avgörande målet i power play 16.17 in i den tredje perioden.

Tim Thomas glänste, som vanligt, i Bruins-målet och räddade 27 skott.

Matchfakta från nattens matcher:

Columbus–Vancouver 1–4 (0–1, 0–0, 1–3)

Columbus: RJ Umberger. Målvakt: Mathieu Garon 83,3 procent. Vancouver: Chris Higgins 2, Henrik Sedin (19) (Daniel Sedin), Christian Ehrhoff. Måvakt: Cory Schneider 97,5 procent.

Publik: 14 469.

Philadelphia–Boston 1–2 (1–0, 0–1, 0–1)

Philadelphia: Kris Versteeg. Målvakt: Brian Boucher 94,4 procent. Boston: Nathan Horton, Brad Marchand. Målvakt: Tim Thomas 96,4 procent.

Publik: 19 927.