Ryske stjärnans första mål i NHL sedan 2008

Och den ryske KHL-stjärnan fick sig en ordentlig hockeylektion.

Radulovs Nashville Predators blev överkört av Pittsburgh Penguins (5–1).

NHL:s just nu hetaste lag satte full fart från första nedsläpp på hemmaisen i Pennsylvania.

Anförda av stjärnorna Evgeni Malkin, James Neal och Sidney Crosby virvlade Penguins-spelarna runt i Nashvilles zon.

Mindre än fem minuter senare hade Predators målvakt Pekka Rinne tvingats kapitulera två gånger:

1.23: 1–0 av Evgeni Malkin. Ett hårt slagskott som gick in via Rinnes plockhandske.

4.06: 2–0 av Pascal Dupuis. Styrdes in av Dupuis efter Kris Letangs backskott.

I den andra periodens inledning spädde Matt Cooke och Chris Kunitz på till 3–0 och 4–0.

Spelade ihop med Hörnqvist

Ridå, Nashville.

Men Alexander Radulov – som fick spela ihop med Patrik Hörnqvist och centern David Legwand – satte faktiskt Predators tröstmål drygt halvvägs in i matchen. Assisten kom från just Hörnqvist och backen Hal Gill.

Det var 25-årige Radulovs första mål i NHL sedan den 20 mars 2008. Efter det lämnade han Nordamerika för att i stället spela för KHL-laget Slavat Julajev Afa. Efter att hans lag åkt ur Gagarin Cup tidigare i vår bestämde sig Radulov för att åter ta chansen i Nashville.

Comebacken, trots målet, blev alltså mindre lyckad men Nashvilles coach Barry Trotz var ändå ganska nöjd med sitt nyförvärv.

”Såg bra ut”

– Med tanke på att han inte kunnat träna så mycket de senaste 10-12 dagarna så tyckte jag att han var bra. Och för att han inte ha spelat i NHL på fyra så såg det bra ut.

Efter reduceringen missade Nashville flera öppna lägen att närma sig Pittsburgh.

– De där chanserna måste vi sätta. Hade vi gjort det hade det varit en helt annan match men det är svårt att vinna när man bara gör ett mål, säger Radulov enligt AP.

I stället kunde poängligans överlägsne etta Evgeni Malkin avsluta förnedringen genom att sätta 5–1 i den sista perioden – ryssens 45:e fullträff denna säsong och han hyllades av sina motståndare.

– Han är otrolig, säger Radulov och får medhåll av sin coach.

– Om det var omröstning i dag så är det inget snack om att han är min MVP, säger Barry Trotz.

I och men segern säkrade Penguins en plats i årets Stanley Cup-slutspel.

– Om vi fortsätter att spela så här så kommer bra saker att hända, säger Neal, som var matchens lirare och noterades för fyra assist.