Körde över Kazakstan

Ryssland trummar på i VM.

Och resultatraden påminner om ”The Big Red Machine” på 70- och 80-talet.

Mot Kazakstan kom fjärde raka segern efter 7-2.

Ryssland är ute efter revansch från OS-missen när laget åkte ut i semifinal mot Finland. Hittills i VM har laget besegrat Schweiz, Finland och USA och ser ut att vara laget att slå. Mot Kazakstan blev det ny seger – och den såg ut att bli stor.

I början av den tredje perioden tog Ryssland ledningen med 5-0. Men i mitten av tredje gjorde Kazakstan sitt första mål i matchen. Inte långt senare satte Andrej Spiridonov 2-5.

Kazakstan var nära att få in ytterligare en reducering, men i stället gick Ryssland ifrån till 7-2 med två mål under matchens sista minut. Laget har nu 22-5 i målskillnad så här långt i VM.

Alexander Ovetjkin noterades för två nya passningspoäng och leder fortsatt poängligan.

Norge fick mardrömsstart

Norge, som åkte på sin första VM-torsk mot Sverige under tisdagen, fick en mardrömsstart i nyckelmatchen mot gruppjumbon Slovakien. Redan efter en minut öppnade Tomas Tatar upp målskyttet men Norge kunde replikera relativt snabbt genom Aleksander Bonsaksen i första perioden.

Det var dock slovakerna som var starkast i det långa loppet.

Förre Modo-spelaren Ladislav Nagy stängde matchen med två snabba och läckra mål, varav det ena kom med 18 sekunder kvar av andra perioden.