Steven Stamkos gjorde två mål, Alexander Ovechkin ett.

Svensken gjorde sitt 14:e mål i St Louis 3–2-seger mot Calgary.

Nu är frågan: ryker Håkan Loobs rekord denna säsong?

– Vad han än gör, låt han fortsätta med det, säger Blues-backen Jordan Leopold.

Den glödhete Blues-forwarden fortsätter att producera.

I natt gjorde Steen det matchavgörande 3–0-målet 5.55 in i den andra perioden. 29-åringen stod framför målet och lyfte in en backhand bakom Calgarys schweiziske målvakt Reto Berra.

Det innebär att Steen nu gjort 14 mål – på 14 matcher.

Simpel matematik: ett liknande snitt skulle ge totalt 82 mål när säsongen summeras.

Det är förstås inte realistiskt, men visst borde Håkan Loobs svenska NHL-rekord på 50 mål vara i fara.

Loob gjorde det säsongen 1987/88 i Calgary Flames och trots några tappra försök från Markus Näslund och Mats Sundin har rekordet klarat sig i över 25 år.

”Ska inte tänka på det”

Steen har nu gjort poäng i nio matcher i rad – och är topplagets klart mest lysande stjärna.

– Jag analyserar inte mig själv på det sättet. Du ska inte tänka på det annars börjar du fokusera på fel saker, sa Steen enligt AP.

Men lagkompisen, backen Jordan Leopold, var mer tydlig.

– Alla pratar om det, men tyst – att han är vår ledare. Han arbetar arslet av sig och det är härligt att se honom bli belönad. Vad han än gör, låt han fortsätta att göra det, sa Leopold.

Däremot analyserade Steen matchen – där Blues var nära att tappa 3–0-ledningen.

– Vi började få längre och längre byten. Det var vad som hände. Det slutade ändå med att vi vann matchen. Vi är inte nöjda över vår tredje period, så vi ska fixa till det. Men det blev en seger, sa Steen.

Varat i över 25 år

I årets skytteliga jagas Steen av duon Steven Stamkos, Tampa Bay, och Alex Ovechkin, Washington.

Efter Stamkos dubbla mål i 4–2-segern mot Edmonton är kanadenssaren uppe på 13 fullträffar.

Bäckström straffhjälte

Även Alexander Ovechkin har 13 efter att ha gjort 1–0-målet hemma mot Minnesota – assisterad av Nicklas Bäckström och Marcus Johansson.

Och svenskduon spelade huvudrollerna på slutet.

För det var Johansson som såg till att matchen gick till förlängning och senare straffar när han kvitterade till 2–2 drygt tre minuter innan tredje periodens slut.

I straffläggningen avgjorde Nicklas Bäckström genom att vara den ende av de sex skyttarna att lyckas näta. Det gav Capitals fjärde raka segern.