Vitryssland straffade Slovakien

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-26

Nu går slovakerna mot ett nytt fiasko-VM

Slovakien ser knappast ut som ett skrällgäng i årets VM.

Nära poängförlust mot Ungern i premiären – och nu förlust mot Vitryssland på straffar.

Målskytt Marcel Hossa räddade Slovakien mot Vitryssland.

Förra VM-turneringen slutade med en pinsam 13:e plats. Inför årets VM har dock Slovakien lyckats få ihop en trupp med en hel del intressanta namn.

Los Angeles Michal Handzus är ett. KHL-stjärnorna Ladislav Nagy och Marcel Hossa två andra.

Mål av Hossa

Trots det har Slovakien inlett turneringen svagt. Luleås Lubos Bartecko räddade laget från ett praktfiasko i premiären mot Ungern, när han i slutminuterna slog in segermålet.

I kväll blev det bara 1–1 mot Vitryssland efter 60 minuter och återigen var det ett sent mål som räddade Slovakien. Just Marcel Hossa sköt kvitteringen med knappt tre minuter kvar att spela.

Efter en mållös övertidsperiod såg Oleg Antonenko till att Vitryssland vann på straffar.