”Zäta” tillbaka – men ny förlust för Red Wings

Men det hjälpte inte.

Detroit förlorade borta mot Phoenix med 4–2.

Därmed ligger rödvingarna riktigt risigt till i slutspelsjakten.

Det är osannolikt jämnt i den västra konferensen i kampen om de åtta slutspelsplatserna. Chicago och Anaheim har rusat i väg, men efter den duon är det stenhårt.

Vancouver har 46 poäng på fjärdeplatsen (trea i realiteten då Minnesota som divisionsledare innehar plats tre) och ned till Dallas på 13:e plats skiljer det endast nio poäng.

Mitt i allt detta huserar Detroit Red Wings på en sjundeplats.

Och det forna storlaget förlorade fyrapoängsmatchen mot Phoenix i natt, trots en tidig ledning i den första perioden.

Valtteri Filppula slog in 1–0, men den ledningen försvann i mellanakten då Coyotes gjorde tre raka mål genom Michael Stone, Chris Conner och avslutningsvis lagkaptenen Shane Doan.

Henrik Zetterberg var tillbaka i laget efter att ha missat två matcher på grund av en ljumskskada. Han och Johan Franzén låg bakom Daniel Clearys reducering till 2–3 med en dryg minut kvar, men Phoenix höll undan och Martin Hanzal hann lägga in fyran i tom kasse.

Så här är läget i väster just nu med drygt tio omgångar kvar för lagen att spela:

15. Colorado 28 p

Vancouvers defensiv håller. I natt fixade målvakten Corey Schneider sin fjärde nolla för året när Edmonton knäcktes hemma med 4–0.

Samma Edmonton som natten innan fixade åtta mål i bortamatchen mot Calgary (8–3).

Henrik Sedin var den store matchvinnaren. Han assisterade fram till Kevin Bieksas 1–0 i powerplay  och satte själv tvåan assisterade av brorsan Daniel.