Daniel Sedin upp i NHL:s poängtopp

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-05

Daniel Sedin, Vancouver Canucks.

Där har ni NHL:s nye poängkung.

Detta efter att Daniel i morse avgjort för Canucks med sitt 4–3-mål mot Chicago.

Vancouverglädje.

Succén bara fortsätter för världens hetaste hockeylag, Vancouver Canucks.

I morse kom femte raka segern för “Nucks” som fortsätter rycka från övriga lag i både Western Conference och totalt i NHL.

Och bakom 4–3-triumfen mot Chicago Blackhawks låg – förstås – Henrik och Daniel Sedin.

Vid läget 2–3 i den tredje perioden (fullt rättvist för Chicago) steg brorsorna fram och vände på tillställningen inför knappt 19 000 euforiska hemmafans i Rogers Arena.

Turligt vinstmål

3–3, 10.09: I power play kvitterade Henrik Sedin – framspelad av Daniel och framför allt Mikael Samuelsson vars öppnande passning gav Henrik ett drömläge som han förvaltade med ett precist direktskott förbi målvakten Marty Turcos. Snyggt, värre.

4–3, 16.00: Med bara fyra minuter kvar slog Daniel till. I en spelvändning kom han över offensiva blå och droppade pucken till Henrik. Denne avancerade lite och passade tillbaka till Daniel som istället för att ta emot pucken direktstyrde den mot mål. Pucken träffade Chicago-backen Brent Seabrook och flög i en båge över Turco och in i nätmaskorna.

Visst, Daniel Sedins 28:e mål för säsongen var lite turligt. Men är man skyttekung så är man.

Daniel själv ville som vanligt lyfta fram laginsatsen.

– Spelare kommer att vara framgångsrika när laget vinner, det är det som händer just nu. Vi såg det förra året och vi ser det i år också, säger han till Vancouver Sun.

Brorsan Henrik:

– Vi är inte helt nöjda med vårt spel under hela året. Men att ha Daniel där uppe visar att vi gör något rätt.

Henrik på fjärdeplats

I och med de två poängen av Daniel passerade han Steven Stamkos i toppen av NHL:s poängliga. Även Henrik, som förutom ovanstående två poäng hade en assist till Mikael Samuelssons 2–2-mål i slutet av den andra perioden, avancerade och är nu fyra i poängligan.

En liga som Henrik Sedin vann i fjol – som andra svensk någonsin.