Vald till matchens lirare i bortaseger mot Nashville

I natt kom två nya poäng (1+1) när Dallas bortaslog Nashville med 4–2.

Och nu är Stars-liraren med i NHL:s poängtopp.

Steve Ott jublar efter att ha gjort mål på Loui Erikssons passning.

Efter en mållös första period var det Loui Eriksson som öppnade upp allt.

Bokstavligen.

Hans backhandpassning till Steve Ott var så öppnande att till och med en ismaskin skyfflat in pucken i mål.

Nashville kvitterade med en minut kvar av perioden då Colin Wilson satte 1–1 i power play. Samme Wilson gav Predators ledningen blott 32 sekunder in i den tredje perioden och fick hemmafansen att jubla vilt.

Men bara en minut och 22 sekunder senare fick Loui Eriksson tyst på dem.

Vald till matchens lirare

I en kontring fick svensken fritt fram mot Nashvilles målvakt Pekka Rinne. Ett distinkt avslut satt uppe i nättaket för säsongens 16:e mål.

Därefter fortsatte Dallas av bara farten. 3–2 och 4–2 kom i mitten av perioden bakom en olycklig Rinne.

Matchen avgjord och Eriksson blev senare vald till matchens första stjärna.

Den svenske snipern har nu gjort 39 poäng denna säsong – fördelat på 16 mål och 23 assist och är med i fajten om en plats i poängligans tio-i-topp.

Klasens andra NHL-match

Före SSK:aren Linus Klasen spelade sin andra NHL-match för Predators och noterades för två skott på mål under de knappt 15 minuterna han var på isen.

Chicago torskade borta mot St Louis med 3–1 trots storspel av målvakten Marty Turco (40 räddningar).

Men inte nog med det.

Precis när laget i natt fick tillbaka stjärnan Patrick Kane så skadades istället den andre stjärnforwarden – Jonathan Toews.

Toews tvingades lämna isen redan i den första perioden efter att ha blivit tacklad och återkom aldrig. Hur allvarligt skadad han är var oklart i morse.