SM-final fyra avgjordes med ett drama i sudden death.

Stor matchhjälte: Marius Holtet.

Nu har Färjestad chansen att ta hem SM-guldet i morgon.

Avgörandet kom 16.35 in i förlängningen. Norrmannen Marius Holtet styrde in Martin Sevcs slagskott.

Annars var det HV som kopplade ett tidigt grepp om finalmatchen i Karlstad. Johan Davidsson – som var betydligt piggare än förra mötet – passade elegant fram Jukka Vuotilainens 1–0-mål.

HV:s lagkapten låg även bakom 2–0-målet. Den här gången hittade Davidsson Björn Melin, som sköt direkt. Jonas Gustavsson räddade, men Mikko Luoma kunde slå in returen.

Färjestad var ordentligt pressat under första halvan, men arbetade sig in i matchen. Peter Nordström bröt in från sidan och sköt reduceringen 1–2 med mindre än tre minuter kvar av andra perioden.

I den tredje perioden vaktade bara HV sin ledning. Laget mäktade med ynka tre mål på skott. Snålspelet såg länge ut att gå hem, men 16.02 in i sista perioden sköt Jonas Holös kvitteringen.

Under förlängningsperioden hade Jukka Voutilainen chansen att avgöra på straff – men missade.

Sedan fixade alltså Marius Holtet Färjestads seger.

– Jag försöker täcka framför mål. Sedan träffar pucken klubban lite turligt och går in. Hur skönt som helst, säger han till Kanal 5.