Punkterade matchen för Dallas i tredje

Jonas Hiller släppte in två mål i den första perioden – och blev skadad.

Då tog Viktor Fasth över i målet.

Men det räckte inte för formstarka Anaheim.

Loui Eriksson avgjorde definitivt för Dallas när han snyggt drog in avslutande 3–1 bakom Fasth.

30-årige Viktor Fasth, som toppar NHL:s målvaktsliga, kliver mer och mer fram som Anaheim Ducks förstaval.

I natt inledde visserligen Jonas Hiller mellan stolparna, men efter att Dallas gjort två power play-mål (Trevor Daley och Jamie Benn) i den första perioden klev han av.

Inte på grund av de insläppta målen. Det handlade om en skada ”i nedre delen av kroppen”. Enligt Anaheims officiella twitter är Hillers skada inte allvarlig utan bytet var mer än försiktighetsåtgärd från lagledningens sida.

– Han kände sig inte riktigt bra, så vi gjorde bytet, säger Anaheims coach Bruce Boudreau till nhl.com.

Skapade mycket

Men med Fasth i mål vaknade även Ducks.

Den svenske rookien behövde bara göra fem räddningar i den andra perioden. Bortalaget skapade betydligt mer.

Det blev dock bara en reducering bakom Dallas utmärkte målvakt Kari Lehtonen. Målskytt: Nick Bonino efter 15.23.

Loui avgjorde

I den tredje tog Stars över igen och med drygt sju minuter kvar fick Loui Eriksson chansen i den högra tekningscirkeln. Eriksson snärtade upp pucken i första krysset bakom en chanslös Fasth.

– Så gör en riktig målskytt. Mycket vackert, sa de amerikanska tv-kommentatorerna.

Därmed noterades Anaheim för säsongens andra förlust efter att ha radat upp fyra vinster innan nattens möte.

Inför nattens match ledde Viktor Fasth målvaktsligan både för räddningsprocent och insläppta mål. De siffrorna fick sig en törn i natt, men med 95,7 % i räddningsprocent håller han ändå undan för Ottawas Craig Anderson.

Dallas, som nu bara är två poäng efter Anaheim och San Jose i Pacific division, har tre raka segrar.