Dagens namn: Tryggve

Tre till sjukhus i HV:s nya förlust

Publicerad 2024-09-24 19.23

HV71 inledde SHL-säsongen med förlust och flera skador.

I hemmapremiären mot Skellefteå hade två nya spelare utgått skadade redan efter sju minuter.

– Det såg ganska illa ut, säger HV:s tränare Anton Blomqvist till TV4 Play.

HV71

Efter några minuters spel mot Skellefteå styrdes ett skott upp i ansiktet på 19-årige backen Wilhelm Hallquisth. Han blev liggande på isen innan han fick hjälp ut till omklädningsrummet.

Några minuter senare tacklades Herman Hansson i ryggen bakom Skellefteåmålet. Hans ansikte trycktes mot plexiglaset och han blödde på näsan när han satte sig på bänken.

Kort senare togs även Hansson ut till omklädningsrummet. Inför tredje perioden gav tränare Anton Blomqvist en uppdatering om läget.

– Det är inget bra, de är på sjukhus båda två. Wilhelm förlorade lite tänder, det såg ganska illa ut. Herman har nog nånting på kroppen där som är brutet.

Efter HV:s premiärförlust stod det klart att både Oliwer Kaski och Oscar Fisker Molgaard missar flera veckor på grund av skador.

Svag offensiv fällde HV

Efter skadorna hade HV förtvivlat svårt att skapa heta lägen mot regerande mästaren. När en period var spelad i hemmapremiären hade de bara mäktat med ett skott på mål.

I andra perioden fick Skellefteå betalt för sitt övertag genom två mål. Där det andra målet var en riktig delikatess från backstjärnan Axel Sandin-Pellikka. Med en iskall dragning på offensiv blålinje fintade han bort en motståndare innan han avancerade och sprätte in pucken.

André Petersson reducerade för HV, men det räckte inte för Jönköpingslaget som står på noll poäng efter två matcher.

Även Skellefteåspelare till sjukhus

I slutet av matchen fick även skadedrabbade Skellefteå ytterligare en skada då Frans Haara oturligt fick ett knä mot huvudet innan han föll till isen med en motståndare över sig. Efter några otäcka sekunder kunde han resa sig upp och få hjälp av isen.

– Han var avsvimmad och skulle åka in och bli undersökt. Det är väl troligtvis en hjärnskakning. Det är surt, vi har inte så många backar, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson på presskonferensen.

Matchen slutade 1–3 efter att Skellefteå avgjort i öppen kasse med tre sekunder kvar.