Straff, ett par lägen med öppen kasse, 15 skott på mål.

Allt i den tredje perioden.

Trots det kunde inte Finland överlista Tjeckiens NHL-målvakt Ondrej Pavelec.

Nedved, 40, gjorde 1–0.

Alla missar innebar att Tjeckien lyckades vinna med 1–0 – matchens enda mål trycktes in av veteranen Pavel Nedved, 40, efter 17.48 av den första perioden.

Finland, anförda av Minnesota-stjärnan Mikko Koivu, växte in i matchen mer och mer ju längre den pågick. Och i den tredje perioden skapade laget mängder av öppna lägen framför Ondrej Pavelec, lockoutad Winnipeg Jets-målvakt.

”Det vill sig inte”

Niklas Hagman hade ett friläge, revs ned, tog straffen själv – men tappade snöpligt pucken innan han ens kom fram till Pavelecs närhet.

Ett par numerära överlägen gav fria lägen mitt i slottet och totalt avlossade Lejonen 15 skott på mål i den tredje perioden.