Alexander Steen gjorde två mål på pappa Thomas gamla klubb Winnipeg.

Vilken jackpot, Thomas Steen.

I natt kunde Winnipeg-legendaren se grabben Alexander briljera för St Louis Blues.

OCH se sitt forna lag Jets vinna med 4–3 efter straffar.

Thomas Steen är en av Winnipeg Jets största spelare genom tiderna.

På 14 säsonger (1981–1995) och 950 matcher gjorde svensken 817 poäng (264 mål och  553 assist).

I natt satt 53-årige Steen – som bor och arbetar som lokalpolitiker i Winnipeg – på läktaren i MTS Centre för att se sitt gamla lag möta St Louis Blues där sonen Alexander, 29, lirar sedan sex år tillbaka.

Var sympatierna främst låg är osäkert, men pappa Thomas fick glädjas åt både sonens framfart och Jets vändning.

Imponerande vändning

Först: Alexander Steens två mål.

2–1 efter 18.14 av den andra perioden. Alexander snappade upp pucken efter ett misstag från Jets-backen Jacob Trouba. Det vassa dragskottet överlistade hemmamålvakten Ondrej Pavelec på klubbhandssidan.

3–1 efter 3.34 av den tredje perioden. Efter ett skott från David Backes var svensken alert framför målet och slog in returen bakom en chanslös Pavelec.

Sedan: Jets imponerande vändning.

Med knappt sju minuter kvar reducerade Evander Kane till 2–3 och med 1.54 kvar av den tredje perioden dunkade Tobias Enström in kvitteringen.

Efter en mållös förlängning satte T.J Oshie och Alexander Steen Blues två första straffar.

Men inte ens det räckte. Jets höll jämna steg och i de sjunde omgången avgjorde Olli Jokinen för Winnipeg.

Men det var inte bara fest i MTS Centre.

I den andra perioden inträffade en otäck olycka som fick publiken att hålla andan.

Rookien Jacob Trouba, 19, skrinnade efter en puck i anfallszon och försökte komma förbi St Louis back Jordan Leopold, men missade totalt.

I stället flög Trouba in i kortsargen med huvudet först och Winnipeg-spelarens nacke fick ta en stor del av smällen.

Trouba blev liggande på isen för vård. Flera minuter senare rullades han ut med en stödkrage runt nacken och fördes till sjukhus.

Enligt de första rapporterna har 19-åringen klarat sig utan svåra skador.

– Han är vid medvetande, kommunicerar och har rörelseförmåga på alla kroppsdelar, skrev Scott Brown, talesman för Winnipeg Jets ägare på Twitter.