Hämnas – efter målvaktsbråket

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-12

Pittsburghs målvakt attackerad av utespelare - returmatchen urartade totalt: ”Jag har aldrig sett något liknande tidigare”

Hämnden är ljuv. Typ.

I natt skulle New York Islanders ge igen för att Pittsburgh knockade och skadade deras målvakt Rick DiPietro i det förra mötet.

Det slutade med – ja, ni läser rätt – 346 utvisningsminuter.

Och – visst, ni läser rätt – 9–3 i mål för Islanders.

För nio dagar sedan drabbade Pittsburgh Penguins och New York Islanders samman. Matchen slutade med en 3–0 seger för hemmalaget Penguins.

Men efteråt handlade snacket enbart om målvaktsfajten mellan Pittsburghs Brent Johnson och Islanders Rick DiPietro. Båda kastade handskarna och det slutade med en snabb vänsterkrok av Johnson som knockade och gav DiPietro en ansiktsfraktur som tvingar honom att vila från hockeyn i fyra till sex veckor.

I natt, när laget möttes igen, var Islanders laddade för revansch.

Och hämnd.

Mängder av slagsmål

Sportsligt körde laget över Penguins. 4–0 efter första perioden, 6–0 i inledning av den andra perioden och till slut häftiga 9–3 efter 60 spelade minuter.

Krasch, boom, bang.

Men inte nog med det.

Islanders ville slåss också. Och de gjorde det – ordentligt.

Flera gånger under matchen drabbade lagen samman med knytnävarna.

Det resulterade i totalt 346 utvisningsminuter.

Den första stora fajten inträffade 5.21 in i den andra perioden och resulterade i 104 utvisningsminuter.

Attackerade målvakten

I tredje perioden small det igen – när Brent Johnson skulle få smaka på samma medicin som han serverat DiPietro nio dagar tidigare.

Huvudrollsinnehavaren var Islanders rookie Micheal Haley som spelade sin blott tredje NHL-match. Haley hade tidigare under kvällen svarat för karriärens första NHL-mål när han satte 6–0 bakom Brent Johnson. Det fick Johnson att lämna isen och lämna plats för Marc-Andre Fleury.

Men Pittsburgh bytte målvakt igen i den tredje perioden – Fleury ut, Johnson in.

Och det var då Haley slog till – med nävarna.

Först tacklades Penguins Eric Tangradi fult av Islanders Trevor Gilles. Det resulterade i flera slagsmål varav en där Haley var inblandad.

Men när domarna separerat Haley från den fajten skrinnade han plötsligt över hela isen och attackerade Brent Johnson. De båda kastade handskarna och började veva på varandra.

– En kille som utmanar en målvakt, det är ett billigt, säger Penguins back Kris Letang till AP.

– Han bara kom på mig. Jag vet inte, det är lite suddigt just nu. Det är en grej i hockey som bara händer, säger Brent Johnson.

Matchen stoppades i 15 minuter och båda lagen var kraftig decimerade under de sista tolv minuterna. Totalt visade tio spelare ut för matchstraff och 15 slagsmålsutvisningar samt 20 misconducts delades ut.

”Ville inte ta slut”

Efteråt fick ett staket mellan de två omklädningsrummen låsas för att spelarna inte skulle drabba samman på nytt. NHL lär utreda slagsmålen och för flera spelare väntar avstängningar.

– Första halvan var en hockeymatch, den andra halvan var det inte, sa Pittsburghs tränare Dan Bylsma upprört.

– Jag har aldrig sett något liknande tidigare. Det ville inte ta slut. Men det visar bara att vi gör vad som helst för varandra, sa Islanders forward John Tavares som stod för ett mål och tre assist i matchen.

De två lagen möts en gång till innan säsongen är över. Matchen spelas den 8 april på Long Island.

– Vi ska spela vår match då, men jag tror detta kan leda till vissa konsekvenser då, säger Kris Letang.