Andra raka förlusten för ”rekord-Chicago”

Hoppsan.

Efter 24 raka matcher med poäng har nu Chicago inlett en annan – mindre smickrande – svit.

I natt kom andra raka förlusten.

Edmonton vann en helvild match med 6–5.

Efter 2–6 borta mot Colorado och sprucken rekordsvit var det dags för Chicago att visa fansen att förlusten senast bara var en tillfällighet.

Tji, fick de.

Rivstartade

Efter den första perioden stod det 4–0 till Edmonton. En fullt rättvis ledning för Oilers som visade upp ett piggt och fantasifullt spel mot ett oinspirerat hemmalag.

Kört?

Inte när det gäller årets upplaga av Chicago Blackhawks.

Ett uppretat hemmalag började upphämtningen inför en mer och mer entusiastisk publik.

Hawaiihockeyn i den andra perioden innebar att 0–4 förvandlades till 4–6 och en storslagen vändning låg i luften.

Men trots intensivt tryck och drygt tio klara målchanser i den tredje perioden lyckades Chicago bara få till en reducering genom Patrick Kane (hans andra mål för kvällen).

”Får vara försiktiga nu”

- Det kändes konstigt i kväll efter att ha förlorat den första matchen. Nu får vi vara försiktiga så att detta inte sänker oss ännu mer, sa Kane.

Stor hjälte för Oilers blev målvakten Yann Denis som fick hoppa in i stället för skadade Devan Dubnyk vid läget 2–4 i den andra perioden.

Denis svarade för flera ”omöjliga” räddningar och hann till slut samla på sig totalt 21 räddningar i matchen.

Faktiskt var det så att samtliga fyra målvakter fick speltid då Chicagos Ray Emery efter de fyra första målen begripligt nog lämnade plats till Corey Crawford.

Assist av Pääjärvi

Edmontons Magnus Pääjärvi hade en läcker assist till Sam Gagners 2–0-mål.  Chicagos fyra svenskar (Viktor Stålberg, Marcus Krüger, Niklas Hjalmarsson och  Johnny Oduya) blev – precis som laget – utan poäng.