Efter sju raka segrar kom till slut förlusten.

Partyförstörare: Torontos Phil Kessel som fyrade av tre mål.

– En bra kväll, tyckte Kessel efter 4–2-segern.

Ankorna från Kalifornien har inlett säsongen strålande. Och då framför allt på hemmais där fem av de sju vinsterna har bärgats.

Men nu väntar en hård prövning – en åtta matcher lång bortaturné.

Första anhalten skedde i natt, i hockeyns mecka Toronto.

Och där tog också segersviten slut.

Visserligen började det bra när Jacob Silfverberg och Patrick Maroon assisterande fram till Nick Boninos 1–0 i den första perioden. Och i inledningen av den andra satte Mathieu Perreault 2–0.

Sedan tog Toronto över. Och framför allt Phil Kessel.

”Älskar den här stan”

Den 26-årige amerikanen reducerade till 1–2, kaptenen Dion Phaneuf kvitterande till 2–2 innan Phil Kessel med sitt andra mål gav Toronto ledningen fyra minuter innan den andra periodpausen.

I den tredje fullbordade Kessel sitt hattrick vilket gav slutresultatet 4–2.

– Jag älskar den här stan och fansen. Det var en bra kväll. Saker och ting sker snabbt i den här sporten, sa en glad matchhjälte efter karriärens fjärde hattrick.

– Det var mål gjorda av en riktig målskytt. Han hade inte mycket utrymme på två av de tre. Men han hittade ett sätt att få pucken i nät. Det är vad han gör och det är därför han är en av ligans bästa spelare, sa Dion Phaneuf om sin lagkamrat.

Även Edmonton stod för en imponerande vändning borta mot Montreal.

0–2 efter den första perioden förvandlades till en 4–3-seger.

Två assist av ”Mojo”

Marcus Johansson assisterade till två mål – båda av Alexander Ovechkin – och Nicklas Bäckström fick en assist när Washington till slut kunde vinna med 5–4 efter straffar borta mot Winnipeg.

Markström kapitulerade på straffar

Floridas målvakt Jacob Markström fick hoppa in mellan stolparna med tre minuter kvar av den tredje perioden efter att Tim Thomas klivit ut skadad – till synes med en sträckning i ljumsken.

Då var ställningen 2–2 mellan Panthers och mästaren Chicago Blackhawks efter att hemmalaget kommit starkt i sista perioden och både reducerat och kvitterat 0–2-underläget.

Det oavgjorda resultatet höll sig perioden ut och över de fem övertidsminuterna.

Men i straffläggningen fick Markström ge sig två gånger (Jonathan Toews och Patrick Sharp) vilket gav Chicago bonuspoängen.

– Vi tappade 2–0, men i slutändan kan jag inte klaga på resultatet, sa Chicagos coach Joel Quenneville.

Målvakten Josh Harding räddade samtliga 16 skott när Minnesota vann hemma mot Nashville med 2–0. Det andra målet kom i tom kasse efter att, tillika, storspelade Pekka Rinne (28 räddningar) lämnat Predators mål.

1 400 av Jagr

Jaromir Jagr, 41, spelade sin 1400:e NHL-match i natt. Det blev en assist för tjecken, men hans New Jersey Devils föll klart, 1–4, borta mot Columbus.