Publicerad 2013-11-01

Svensken missade straff – men Boston vann ändå: ”Det betyder mycket för mig”

Carl Söderberg jublar efter sitt mål.

Carl Söderberg gjorde karriärens första NHL-mål.

Trots ett tamt Boston bidrog det också till seger mot Anaheim – 3–2 efter straffar.

– Det betyder mycket för mig, sa Söderberg efter den historiska fullträffen.

Boston Bruins hemma i TD Garden innebär ofta ett hårt, intensivt tryck mot motståndarens kasse.

Men inte i natt – mycket beroende på att Bruins kvällen innan varit inblandat i en riktig holmgång borta mot Pittsburgh (2–3).

Under de två första perioderna lyckades hemmalaget bara avlossa åtta (1+7) skott mot Jonas Hiller i Ducks-målet.

Men ett av dem gick in.

Tog sin egen retur

Det var när Carl Söderberg slog in sin egen retur 12.45 in i den andra perioden – vilket gav 1–1 och svenskens första NHL-mål i karriärens tolfte match.

– Det betyder mycket för mig. Jag har spelat i Europa på högsta nivå i tio år, men det är fortfarande inte NHL. Jag kom hit 28 år gammal och ville se om jag klarade av att spela i NHL. Jag är väldigt glad att jag gjorde målet, sa den förre Linköpingsspelaren.

Efter Söderbergs kvittering replikerade Anaheims Mathieu Perreault bara 21 sekunder innan periodvilan.

– Det målet hade nog knäckt flera lag, men det knäckte inte oss. Vi kom in i tredje perioden och kämpade, sa Bostons coach Claude Julien.

Iginla straffhjälte

Jodå. Boston var betydligt starkare i tredje, sköt elva skott mot Hiller och med knappt tre minuter kvar av perioden stötte backjätten och lagkaptenen Zdeno Chara in 2–2 i powerplay.

Efter en mållös förlängning lyckades endast Jarome Iginla näta under straffläggningen. Övriga fem skyttar – inklusive Carl Söderberg – missade.

Men det störde inte svensken. Första NHL-målet och en seger värmde mycket.