Matt Read petar in pucken bakom Jimmy Howard i Detroit-målet.

Och det märktes hos Detroit Red Wings.

Laget rasade samman och tappade 3–1 till 3–6 hemma mot Philadelphia i natt.

Henrik Zetterberg (rygg), Pavel Datsyuk (hjärnskakning) och Todd Bertuzzi (axel) var alla utanför laget när Detroit Red Wings mötte Philadelphia hemma i Joe Louis Arena.

Lagkapten Zetterberg kommer att vara borta i minst två veckor på grund av en inflammerad disk i ryggen.

– Jag har känt att det varit något som inte stämmer på slutet och efter matchen i Ottawa i söndags blev det tydligt att det inte går längre, sa Zetterberg till Sportbladet tidigare.

Tappade allt

Stjärnornas avsaknad var märkbar i nattens match.

Trots att Detroit hade 3–1 efter drygt halva matchen efter två mål av slovaken Tomas Tatar och ett stenhårt slagskott av Johan Franzén tappade rödvingarna allt.

Matt Read reducerade innan pausvilan och i den tredje rasade Flyers-målen in bakom Jimmy Howard i Detroits kasse:

3–3 av Claude Giroux med ett dragskott i krysset i powerplay.

3–4 av Sean Couturier med en enkel styrning framför målet.

3–5 av Scott Hartnell med ett fräsande skott i powerplay.

De tre målen kom inom loppet av fyra minuter och 43 sekunder. Sedan gjorde Sean Couturier 6–3 i tom kasse – hans fjärde poäng för kvällen.

Saknades i power play

Framför allt märktes Detroit-stjärnornas frånvaro i powerplay-spelet. Laget hade massor av minuter i numerärt överläge, men lyckades bara nyttja ett när Tatar i spel fem mot tre satte 3–1-pucken.

Och samtidigt var boxplayet lika illa där Red Wings är rankat tvåa i NHL. Tre av Flyers mål kom med en Detroit-spelare på utvisningsbänken.

– Det var där vi förlorade slaget. I spel fem mot fem var defensiven ganska solid, men vi skapade inte så mycket offensivt. Vi lyckades bara i ett av sex powerplay och vårt spel i boxplay som fungerat tidigare var inte alls bra i kväll, analyserade backen Niklas Kronwall.

Förutom Franzéns mål noterades fyra svenskar – Joakim Andersson, Gustaf Nyquist, Mikael Samuelsson och Daniel Alfredsson – för varsin assist.

I Flyers var backen Nicklas Grossmann lysande och fick nästan 24 minuters speltid.

Formstarka Montreal lyckades norpa åt sig båda poängen borta mot New Jersey.

Även om det såg riktigt illa ut i den tredje perioden.

Först vände New Jersey 0–1 till 2–1, men dansken Lars Eller kvitterade till 2–2 knappt fyra minuter innan periodslutet.

Hemmalaget tog ledningen igen med bara 1.06 kvar när Patrik Elias satte 3–2 och då såg Montreal ut som ett slaget gäng.

Det brydde sig inte centern David Desharnais om. Hans styrning med 37 sekunder kvar gjorde att matchen gick till förlängning. Den blev mållös och i straffläggningen satte samme Desharnais det avgörande målet. Därmed tog Canadiens sin sjunde seger på de åtta senaste matcherna.