Men fick problem med Columbus i 21:a raka

Hemmamatchen mot Columbus slutade med en 4–3-seger efter förlängning.

Viktor Stålberg bidrog med ett mål och en assist.

Två lag i Western Conference har visar en onormalt långvarig formtopp denna förkortade NHL-säsong.

Dels Anaheim Ducks, men framför allt Chicago Blackhawks.

I natt förlängdes Chicagos rekordsvit med poäng i inledningen av en säsong till 21 matcher.

Men det satt hårt inne.

Dels hade Columbus ledningen med både 1–0 och 2–1 innan Blackhawks vände till 3–2. Därefter kvitterade unge Ryan Johansen till 3–3 efter 12.23 av den sista perioden och Blue Jackets hade faktiskt ett par halvvassa lägen att avgöra och ge Chicago säsongens första förlust efter ordinarie tid.

Men i sudden death avgjorde backen Brent Seabrook efter en genial framspelning av Jonathan Toews. Seabrook kunde enkelt slå in pucken i tom kasse.

”Hittar alltid en väg”

Andraassisten gick till Viktor Stålberg som också satte 1–1-kvitteringen i den första perioden – svenskens sjätte fullträff för året. Stålberg hade också bästa plus/minus-statistiken av alla spelare med +3.

– När du är inne i en svit som denna finns känslan att man alltid hittar en väg för att få rätt saker att ske, sa Stålberg enligt USA Today.

Alla tiders tredje längsta svit

21 raka med minst en poäng i starten av en säsong är alltså Chicagos uppdaterade rekord. Om man räknar in avslutningen av förra säsongen har laget nu 27 raka.  Och det är alla tiders tredje längsta svit med poäng oberoende av tid på säsong.

Bara Philadelphia Flyers säsongen 1979/80 och Montreal Canadiens säsongen 1977/78 är värre. Flyers hade 35 raka matcher med poäng (25 segrar, tio oavgjorda) och Canadiens lyckades rada upp 28 matcher (23 segrar, fem oavgjorda).

Chicagos nästa match är borta mot Detroit Red Wings på söndag.

Berglund poänglös

St Louis stod också för en vändning hemma mot Edmonton.

Underläge 0–2 efter den första perioden förbyttes till slut till en förhållandevis enkelt 4–2-triumf.

20-årige Jaden Schwartz blev vald till matchens främste efter 1+1 i poängprotokollet. Isens ende svensk Patrik Berglund hade två skott på mål, men inga poäng.

Selänne passerade Robitaille

Ett annat lag som överraskar är Anaheim Ducks som med 3–2-segern hemma mot Minnesota i natt tog sin 14:e seger för säsongen.

Teemu Selännes mål i första perioden innebar det 669:e i karriären för ”The finnish flash” vilket tar 42-åringen förbi Luc Robitaille och upp på plats 11 bland alla tiders målgörare.