Cristopher Nihlstorp bytte ut sig själv efter 2-4.

Sedan fick Färjestads målvakt ett frispel i båset.

– Det var kanske inte så bra signaler, men jag var oerhört besviken, säger han till Sportbladet.

Färjestad BK

Formstarka Färjestads svit med poäng i åtta matcher på raken bröts på onsdagskvällen när Luleå besegrade värmlänningarna med 5–3.

Den här matchen var högklassig från första nedsläpp, med strid om varje millimeter på isen, ettriga närkamper om pucken som ingen ville förlora och allt i ett rasande högt tempo. Inte att undra på att publiken (5 559) i Coop Arena njöt.

Slog sönder klubban

Hemmalaget tog ett litet grepp om matchen i slutet av första perioden, när Sami Sandell gjort 1–0 under en avvaktande utvisning.

Andra perioden blev målrik, med fem fullträffar. Färjestad kvitterade två gånger, men Luleå gick till pausvila med en 4–2-ledning. Cristopher Nihlstorp fick nog och bytte ut sig själv efter målet. Sedan slog han sönder klubban i båset.

– Det var kanske inte så bra signaler, men jag var oerhört besviken, säger målvakten.

I sista perioden mattades tempot en aning. Det gynnade Färjestad som fick ett spelövertag med flera riktigt heta målchanser.

Hjalmarsson avgjorde

Luleå drog på sig flera utvisningar och med sex minuter kvar kunde Färjestads Patrik Lundh i numerärt överläge reducera till 4–3, hans andra mål för kvällen. Värmlänningarna fortsatte att pressa Luleå, som hade stora svårigheter att freda sitt mål.

Med en och en halv minut kvar att spela tog Färjestad ut målvakten, men fick se Luleås Simon Hjalmarsson göra mål i stället för att kvittera. Därmed var slutresultatet 5–3 fastställt.