Jonssons självmål fällde Brynäs

Publicerad 2011-10-10

Förlorade hemma mot Saik

Kasta in pucken framför mål och hoppas på det bästa.

Det gjorde Saik:s Oscar Lindberg, som fick se motståndarbacken Lars Jonsson olyckligt styra in pucken i eget mål.

Det var retfullt, oturligt, och när matchen sammanfattades blev det också matchavgörande när Skellefteå besegrade Brynäs borta med 3–2.

Hockeyexperterna orerar ofta om att man ska kasta in pucken framför mål. Den kan i bästa fall träffa en backs tvärställda skridskor och styras in i mål, om inte annat kan den skapa lite allmän oreda framför kassen.

Oscar Lindberg hade möjligtvis lyssnat på det där snacket.

Jonsson olycklig

Skellefteå-centern hade pucken till höger i anfallszon i spel fem mot tre i mitten av den första perioden och sökte en medspelare på andra sidan isen. Passen gick rakt genom målgården, och där stod en olycklig Lars Jonsson som fick pucken mitt på bladet och styrde in pucken bakom Johan Holmqvist i Brynäs mål.

Hade Jonsson varit Skellefteå-spelare hade det varit ett praktmål – nu såg det bara olustigt, olyckligt och oturligt ut.

Och målet – som betydde 2–1 till Saik – fick stor betydelse för matchens utgång.

Saik tvåa i tabellen

Skellefteå kontrollerade sedan spelet i den andra perioden, och när Jimmie Ericsson gjorde 3–1 – hans andra mål i matchen, båda två var mycket vackra – bara 21 sekunder in i den sista perioden orkade Brynäs aldrig hämta sig.

– Det första målet får jag gratis på mållinjen, och sedan får jag bra träff när jag skjuter. På det andra målet blir jag helt fri efter att Bud (Holloway) släppt pucken med tre man på sig, säger Jimmie Ericsson i Canal Plus.

Mads Hansen reducerade förvisso efter ett praktanfall, men trots stort tryck mot Andreas Hadelöv i Skellefteås mål under den tredje perioden lyckades Gävlelaget aldrig hitta en kvittering.

Saik tog sig nu upp på andra plats i tabellen, på samma poäng som ledande Frölunda och trean Luleå. Brynäs ligger femma.