Ut: Jacob Markström, 18.

In i målet i Brynäs ödesmatch: Markus Korhonen, 32.

Junioren Jacob Markström har gjort succé i Brynäs sedan han, i slutet av elitserien, fick chansen av dåvarande tränaren Olof Östblom.

När Leif Boork tog över i båset fortsatte han satsa på supertalangen.

Men i lördags kom första motgången: Markström släppte in tre mål på 20 minuter mot Malmö hemma (2–3) och när period två inleddes stod Markus Korhonen mellan stolparna.

Han höll nollan – och fortsätter i målet när serien i kväll vänder med match i Malmö.

– Han är en erfaren målvakt, säger Boork i ett tv-inslag på Gävle Nyhetsbyrås hemsida.

Flyttar på Brendl

Boork gör en ändring till i laget:

Poängkungen Pavel Brendl placeras återigen tillsammans med gamla polarna Mikael Lind och Björn Danielsson och junioren Johan Alcén får ta plats med Andreas Dackell och Mads Hansen.

Extra kittling inför kvällen:

Korhonen spelade för Malmö i fjol – då skåningarna misslyckades med att kvala sig kvar.

Fotnot: Markus Korhonen har inte stått en hel match sedan den 21 februari när Brynäs förlorade mot Modo i Swedbank Arena. Korhonen släppte då fem av 20 puckar bakom sig och fick mediokra 75 i räddningsprocent. Matchen slutade 5–2 till Modo.