Det blev – succé.

Slovaken stod för 1+1 när Blue Jackets slog Nashville med 3–1 på bortais.

– Jag är överraskad över lagets fart, sa Gaborik.

Gaborik tradades från New York Rangers till Columbus Blue Jackets strax innan deadline i onsdags.

För honom fick Columbus skicka iväg trion Derek Dorsett, John Moore och Derick Brassard till Manhattan. De två förstnämnda gillade läget och snickrade ihop två mål och tre assist när Rangers slog Pittsburgh (6–1) senare den dagen.

Och även Gaborik stod för en briljant första match i sin nya klubb.

Den 31-årige slovaken assisterade först till Columbus 1–0-mål halvvägs in i matchen.

Nashville kvitterade några minuter senare genom Kevin Klein – assisterad av Patric Hörnqvist. Ett resultat som höll sig andra perioden ut.

I den tredje var Columbus starkast.

”Glad att ha gjort mål”

Och förra NY Rangers-duon Brandon Dubinsky och Marian Gaborik avgjorde.

Dubinsky snirklade runt i sarghörnet, slet sig loss från sin försvarare och serverade en backhandspassning som hittade Gaboriks klubbspets. En nätt liten styrning räckte för att överlista Predators-målvakten Pekka Rinne.

När sedan Matt Calvert spädde på till 3–1 var matchen definitivt avgjord och Columbus tog sin första seger efter ordinarie tid i Nashville sedan 3 april 2006 – en mindre smickrande svit på 22 tidigare misslyckanden.

– Jag är glad att ha gjort mitt första mål och det var en härlig seger att vara med om. Jag är överraskad över lagets fart. De unga och små forwardarna flög fram. Vi backade upp varandra där ute och alla bidrog. Bob (Sergej Bobrovsky) var utmärkt och gjorde räddning efter räddning. Han höll oss kvar i matchen, sa Marian Gaborik enligt ESPN.

I och med segern tog Columbus åter ett steg mot ett överraskande slutspel. Laget ligger tia i den täta västra konferensen – bara två poäng efter åttondeplacerade St Louis.

■ ■ ■

St Louis, ja.

En straffseger borta mot konferensettan Chicago gjorde att Blues klev upp på en slutspelsplats. Det tog sex straffomgångar innan allt avgjordes. Kevin Shatterink slog in den sista och även Alexander Steen noterades för en av fyra lyckade Blues-straffarna.

Viktor Stålberg fixade Chicagos kvittering till 3–3 med 4.31 kvar av den tredje perioden – svenskens sjätte mål denna säsong.