Anisimovs två mål fixade Columbus seger

Detroit Red Wings är nere på jorden igen.

I natt blev det förlust mot Columbus med 4–2.

Stor matchhjälte för Blue Jackets: ryssen Artem Anisimov.

I förra matchen imponerade Detroit och besegrade St Louis Blues med 5–3 hemma i Joe Louis Arena. Då gjorde Henrik Zetterberg tre mål och två assist och noterades därmed för poäng i sin sjätte raka match.

I natt, efter en resa till Ohio, fick Red Wings-kaptenens svit ett abrupt slut.

Fyra svenskar bakom målet

Visserligen inledde Detroit målskyttet. Efter drygt åtta minuter av den första perioden tekade ”Zäta” pucken bak till Jonathan Ericsson som passade vidare till backkollegan Niklas Kronwall. Kronwalls dragskott räddades av Columbus målvakt Steve Mason, men returen stötte Johan Franzén in.

Fyra svenskar inblandade i målet alltså, men där tog också det roliga slut.

Backen James Wisniewski kvitterade i power play i slutet av den första perioden och i den andra avgjorde Artem Anisimov genom att sätta två snygga mål:

2–1 efter 2.32. Niklas Kronwall felpassade i egen zon, Anisimov snappade upp pucken och med ett härligt dragskott upp i det första krysset överlistade han Jimmy Howard i Detroits kasse.

– Deras andra mål var bara skräp, tyckte däremot Howard.

3–1 efter 17.18. 24-årige Anisimov bröt in från vänsterkanten, fintade ned Howard på isen och avslutade med en kylig backhand.

Lossnar för Anisimov

Ryssen, som ingick i den stora tredjen när Rick Nash gick från Blue Jackets till New York Rangers, har därmed gjort fyra mål för sin nya klubb. Det kan jämföras med Nashs två mål för Rangers.

– Vi etablerade en bra forechecking från början och sedan fortsatte vi bara att trycka på och trycka på, sa Artem Anisimov.

– Columbus hade mer energi. De blev bättre och bättre ju längre matchen pågick samtidigt som vi bara blev sämre och sämre, sa Detroits coach Mike Babcock.