Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-20

Hade stor show mot Dallas

Jakten på 50 mål och poängligasegern fortsätter för Daniel Sedin.

Med en intensiv styrka.

”Danne” gjorde två nya mål i morse – och är nu uppe i 32 fullträffar denna säsong – när Vancouver slog Dallas med 5–2.

Anfall är bästa försvar, heter det ju.

Det visade det skadedrabbade (fem backar saknades) Canucks hemma mot Dallas Stars.

5–2 blev det efter makalöst fint anfallsspel av hela laget och framför allt från Daniel och Henrik Sedins sida.

Båda stod för tre poäng i matchen:

1–0, 2.46 in i den första perioden. Henrik Sedin vann tekningen och pucken gick mot den förlängda mållinjen. Daniel nådde den först och svepte in pucken mot mål från ingen vinkel alls. Dallas målvakt Andy Raycroft hann inte få ordning på skydden och släppte in pucken relativt billigt.

3–1, 7.39 in i den tredje perioden. Henrik fick pucken i mittzon och uppfattade blixtsnabbt att Daniel var på väg i en snabb kontring vid offensiva blå. Passningen satt på bladet och Daniel kom halvt fri och slog till med ett snabbt dragskott som gick in på Raycroft plockhandssida.

4–2, 15.53 in i den tredje perioden. Oj, oj, oj – vilket klapp-klappspel. I en kontring kom Sedin-bröderna och kedjekompisen Alex Burrows tre mot en. Pucken gick mellan klubbladen som längs ett snöre. Daniel till Alex till Daniel till Henrik – som kunde stöta in pucken i tomt mål.

Leder poängligan

Vilt jubel bland de 18?860 i Rogers Arena, förstås, när fansens favoriter visade upp sig från sin bästa sida.

Med de två målen har nu Daniel kommit upp i 32 mål efter 60 spelade matcher. 22 matcher återstår och drömgränsen på 50 mål är inom räckhåll.

– Det där är inget jag tänker på. Just nu försöker jag spela mitt spel. Börjar jag tänka på poängligan kan det snabbt gå utför och det är ju fortfarande en fjärdedel kvar av säsongen,

– Vi får se var jag ligger när det är två matcher kvar av säsongen, säger han till TT.

Den ende svensk som hittills lyckats med den bedriften i NHL är Håkan Loob som gjorde exakt 50 för Calgary Flames säsongen 1987/88.

Inte nog med det. De två målen och assisten till Henriks 4–2 innebär att Daniel nu gjort 77 poäng under säsongen och med det är han åter i totalledning i poängligan – två poäng före Tampa Bays Steven Stamkos och fem före brorsan.