…men publiken fick se elva raka straffmissar

2011 var han hjälte i Boston.

I natt gjorde Montreals Michael Ryder två mål mot sitt forna lag.

– Jag är bara glad, förklarade Ryder efter 6–5-segern.

Det svängde genom hela matchen.

Hemmalaget Boston vände ett 0–2-underläge i den andra perioden genom att göra fyra raka mål inom loppet av 14 minuter.

Men Canadiens vägrade ge sig. Carey Price plockades från målet i periodvilan, in kom Peter Budaj och det blev ett lyckat drag.

Budaj släppte visserligen in ett mål, men samtidigt lyckades Montreal göra tre. Det sista – 5–5 – kom med bara nio sekunder kvar efter att Bostons jätteback Zdeno Chara styrt in pucken i eget mål.

”Känns bra”

32-årige Michael Ryder, som var med och vann Stanley Cup med Boston 2011, svarade för två av Montreals mål (0–1 och 3–4).

– Det känns bra. Jag är bara glad att vi lyckades vinna. I tredje fick vi ner puckarna djupt och åkte mycket skridskor. Det gav resultat, förklarade Ryder till nhl.com.

Och målvakten Peter Budaj fyllde på:

– Vi kände att vi bara var två skott i från och man vet aldrig i hockey. Kolla in målen vi gjorde, det handlar om ett par lyckosamma studsar och sånt. Studsar och hårt jobb är ofta avgörande och i kväll jobbade vi verkligen hårt.

Tolfte gick in

Fem mållösa minuter i förlängningen följdes av elva raka straffmissar där båda målvakterna (Budaj och Tuukka Rask) visade upp några strålande parader.

Till slut kunde 20-årige Brendan Callagher sätta den tolfte straffen och ge Montreal segern.

Det innebär också att Canadiens behåller ledningen i Northeast Division – en poäng före Boston.

Minnesota Wild fortsätter att övertyga.

I natt kom sjunde raka segern. Lagkaptenen Mikko Koivu avgjorde i sudden death och fastställde slutresultatet 4–3 mot Phoenix.

Backen Jonas Brodin fick andraassisten till Koivus avgörande och spelade i drygt 25 minuter.

För Phoenix del är det precis tvärtom – detta var lagets sjunde raka förlust.

San Jose Sharks körde över Anaheim Duck i Kalifornien-derbyt. 3–0 redan efter drygt nio minuters spel blev till slut 4–0.

Viktor Fasth stod i båset och fick se målvaktskollegan Jonas Hiller desperat kämpa mot ett övermäktigt motstånd.

För Anaheim, som inlett säsongen strålande, innebar detta fjärde raka förlusten.