Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-04

Gjorde tre nya poäng i segern mot Djurgården

Lubos Bartecko klappas om.

Supersuccén för Färjestads nyförvärv fortsätter.

Mot Djurgården gjorde Dick Axelsson hemmalagets första mål innan Lubos Bartecko först kvitterade och sedan avgjorde matchen.

Färjestad BK

Färjestad har förstärkt kraftigt inför slutspelet.

Mikael Johansson, Dick Axelsson och Lubos Bartecko har alla anslutit – och succén har minst sagt varit stor.

Och den blev inte mindre under torsdagen.

Gjorde tre poäng

Kristofer Ottosson hade gett Djurgården en 2-0 ledning innan Dick Axelsson tog Färjestad tillbaka i matchen.

Hans reducering kom med endast 17 sekunder kvar av den andra perioden, assisterad av bland annat Lubos Bartecko, och sedan var det slovaken för hela slanten.

Bartecko gjorde först 2-2 i numerärt överläge i mitten av den tredje perioden – och sedan passade han på att även avgöra matchen i sudden, assisterad av Arto Laatikainen, Jesper Mattsson.

Axelsson skadad

Tre mål av hemmalaget, tre poäng av Bartecko, och en seger som tog Färjestad förbi Djurgården i tabellen.

Enda negativa för FBK var att Dick Axelsson skadade sig i matchen och tvingades utgå.

– Han har fått en inåtvridning av fotleden, en stukning. Nu får vi ta dag för dag och se hur det går men jag bedömer inte skadan som allvarlig, säger Färjestads läkare Bo Lindwall till TT.