Henrik Sedin i närkamp med Atlantas Evander Kane.

Bröderna Sedin behåller greppet om poängligan.

Utan att de producerade några i natt.

Detta eftersom även en viss Steven Stamkos också höll sig lugn.

NHL:s bästa lag Vancouver Canucks tog ännu en seger i natt. 3–1 borta mot Atlanta mycket tack vare storspel av målvakten Roberto Luongo (30 räddningar).

Canucks mål gjordes av Mason Raymond, doldisen Alex Bolduc och Alex Burrows i tom bur.

Daniel och Henrik Sedin blev dock utan noteringar i poängprotokollet – trots att Daniel sköt hela sju skott och Henrik ett skott på mål.

Daniel, som hade gjort poäng i nio matcher i rad, fick chansen att göra säsongens 41:a mål på straff 11.59 in i den första perioden efter att själv först blivit trippad av Thrashers-backen Ron Hainsey. Men målvakten Chris Mason räddade Sedins straff med det vänstra benskyddet.

St Louis förbi Stamkos

Trots detta har bröderna fortfarande greppet i toppen av poängligan  eftersom värsta konkurrenten – Tampa Bays Steven Stamkos – också blev poänglös i hemmamötet med Carolina Hurricanes.

Däremot bidrog hans lagkompis Martin St Louis med två assist i 3–4-förlusten och passerade Stamkos upp till en tredje plats.

Men avståndet till ledande Daniel Sedin är fortfarande åtta poäng. Vancouver har sju matcher kvar att spela i grundserien, Tampa Bay åtta.

Det om poängligan. Men det finns mer att skriva om.

Segern innebar nämligen också flera rekord och milstolpar för Canucks:

* Rekord för antal poäng under en säsong, 107.

* Rekord för antal vunna bortamatcher under en säsong, 24.

* Roberto Luongo tog sin 35 seger – bäst denna säsong.

– Jag har haft heta perioder förut, men jag kan egentligen inte jämföra med denna. Jag känner att varje del av mitt spel ar bra och starkt. När du spelar bra tekniskt verkar det som om pucken hittar dig. Det är vad som händer just nu, säger Luongo till AP.

I Pittsburgh höll både hemmamålvakten Marc-André Fleury (21 räddningar) och New Jerseys Martin Brodeur (26 räddningar) nollan efter ordinarie tid och förlängning. Bara James Neal lyckades sätta en straff och gav därmed Penguins bonuspoängen.