Zucarello straffhjälte – för fjärde matchen i rad

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-25

Henrik Lundqvist vilade.

Men ersättaren - Martin Biron - briljerade.

Han räddade 22 skott när New York Rangers bortaslog Washington med 2-1 efter straffar.

Senast lagen möttes var den 12 december i New York. Då vann Rangers, med Henrik Lundqvist i målet, med förkrossande 7-0 mot ett formsvagt och krisstämplat Capitals.

I januari har dock huvudstadslaget varit vassare - även om det stundtals såg segt ut även i natt.

Visserligen gav Matt Hendricks Capitals ledningen en dryg minut in den andra perioden efter att Marcus Johansson serverat honom en briljant diagonalpassning som Hendricks kunde direktstöta i mål.

Tursam kvittering

Men hemmalaget lyckades inte förvalta ledningen utan Rangers tog mer och mer hand om taktpinnen. Kvitteringen från Marian Gaborik med knappa sju minuter kvar av den tredje perioden var inte bara logisk, rättvis utan också tursam.

Brian Boyles skott räddades av Capitals-målvakten Braden Holtby, men returen träffade Gaborik och rann retsamt över mållinjen.

– Jag kände att den träffade mig och sedan vände jag mig om och såg att killarna jublade. Jag hade ingen aning. Det var väl en av de tursamma, sa slovaken till nhl.com.

Zucarello straffhjälte igen

Därefter skapade Capitals mest under resterande matchtiden inklusive förlängningen, men Lundqvists ersättare Martin Biron stod för några makalösa räddningar bland annat på Alexander Ovetjkins skott i sudden death.

Matchen avgjordes på straffar. Två av lagets tre första skyttar satte pucken i mål - däribland Mats Zuccarello (hans fjärde raka straffmål i NHL) för Rangers och Nicklas Bäckström för Capitals.

I den fjärde straffomgången kom avgörandet. Marcus Johansson missade Caps straff och Artem Anisimov kunde sätta pucken i mål för att ge Rangers bonuspoängen.

Carolina vann en målrik tillställning hemma mot Toronto - 6-4 efter att centern Brandon Sutter gjort två mål för Hurricanes.

I Toronto vilade Jonas Gustavsson och i målet stod istället Jean-Sebastien Giguere som släppte in fem av de 27 skotten han fick mot sig. Carolinas sjätte mål kom i tom bur.