Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-06

Lidström och Franzén firar målet från den sistnämnde.

Äntligen hittade Johan Franzén rätt igen.

Men trots en 4–1-ledning borta mot Phoenix föll Detroit med 5–4 efter straffar.

Franzéns 27:e mål för säsongen innebar 2–0 för Detroit i slutet av den första perioden.

Extra skönt för ”The Mule” som inte gjort mål sedan den fantastiska kvällen i Ottawa den 2 februari – för 15 matcher sedan – då han satte fem puckar i 8–6-segern.

Och det såg ut att bli en komfortabel vinst även i natt. I den andra perioden utökade nämligen Detroit ledningen till 4–1 och allt såg relativt säkert ut.

Två Lidströmassist

Men Phoenix ville annat. En snabbt reducering av Mikkel Boedker gav hopp och under matchens sista sex minuter kom även 3–4 (Ray Whitney) och 4–4 (Martin Hanzal) vilket tog matchen till förlängning.

Den blev mållös och i straffavgörande lyckades endast Radim Vrbata sätta en puck i nät.

Nicklas Lidström noterades för två assist i matchen – en av dessa till Franzéns efterlängtade mål.

”Lidas” har nu 41 passningspoäng denna säsong vilket innebär en åttondeplats i assistligan bland samtliga spelare. Den toppas av Henrik Sedin med 60 assist.