Efter fem raka förluster kom första segern mot Linköping

Fem raka förluster i grundserien.

Men i slutspelet var det Skellefteå som besegrade Linköping.

– Det var på tiden, säger Erik Andersson till ppv.

Följ ämnen

Det var ett vilset Linköping som ställde upp mot Skellefteå i den första perioden. LHC fick sena återbud från backarna Pekka Saravo och Ivan Majesky, vilket säkert bidrog till lagets virriga uppträdande.

Skellefteå gick fram till 2–0 i den första perioden, efter mål av Gabriel Karlsson och Fredrik Krekula.

– Vi startar alldeles för blekt. Det finns inget försvar till det. Det är under all kritik, säger LHC:s lagkapten Joakim Eriksson till ppv.

Hlavac missade friläge

I den andra vaknade LHC till liv och Niklas Persson reducerade elegant till 1–2. Daniel Fernholm sköt sedan 2–2 i power play.

Det var fortsatt jämnt i sista akten. Sex minuter in i perioden så utnyttjade dock Skellefteå ett power play och Erik Andersson sköt 3–2.

Linköping saknade inte chanser att kvittera. Jan Hlavac hade ett friläge, men prickade insidan av stolpen. Närmare än så kom inte Linköping.

– En riktigt skön seger, säger Skellefteås Erik Andersson.