Uträknade efter första matchen – nu har Frölunda vänt

Ett mästerligt nummer av firma Andersson & Kallio avgjorde den tredje kvartsfinalen.

– Vi måste fortsätta att spela på samma sätt, säger Kallio till Kanal 9.

Följ ämnen

Under de två första kvartsfinalerna hade Frölunda nio raka powerplay utan utdelning. I den tredje kvartsfinalen fick dock Göteborgslaget plötsligt fart på sitt spel i numerärt överläge.

Philip Larsen inledde målskyttet i powerplay efter bara fem minuters spel i den första perioden.

Luleås Johan Harju slog visserligen in kvitteringen på en retur från Johan Holmqvist, men Frölunda svarade på nytt.

Efter ett smart samarbete med John Pohl, sköt Lars Eller 2–1 från nära håll – i power play.

När Luleå sedan jagade ytterligare en kvittering i början av den tredje perioden, bjöd Niklas Andersson på ett vackert nummer i anfallszonen. Han vände in framför mål, snurrade runt och spelade fram Tomi Kallio till öppen kasse.

Kallio och Andersson fixade även 4–1-målet. Även det kom i spel fem mot fyra.

Tomi Kallio blev sedan tremålsskytt efter att ha lagt in pucken i tom bur, till 5–1.

– Vi kommer inte börja tänka på en femte kvartsfinal redan nu. Det är bara nästa match som gäller, säger Tomi Kallio till Kanal 9.