Publicerad 2014-03-23

Norrköpingslaget stormar mot allsvenskan

Tingsryd rasade ihop för andra gången på tre dagar.

Med en och en halv minut kvar ledde laget med 3–1 borta mot Vita Hästen.

Men Norrköpingslaget vände till seger – och leder kvalserien till allsvenskan i stor stil.

Kvalserien till allsvenskan har nått halvvägs. Och Vita Hästen från Norrköping har skaffat sig ett utmärkt utgångsläge i halvtid.

Vita Hästen låg under med 3–1 mot Tingsryd med en och en halv minut kvar. Men då inleddes hemmalagets vändning med ett 2–3-mål från Marcus Eriksson när 1.22 återstod av den tredje perioden.

Lihagen med sista målet

Målet gav hemmalaget hopp igen. Vita Hästen tog timeout, plockade ut målvakten Axel Brage och med 55 sekunder kvar tryckte samme Eriksson in 3–3-målet. 3.54 in i förlängningen avgjorde sedan Niklas Lihagen och ordnade extrapoängen till Norrköping.

Segern var Vita Hästens femte raka i kvalserien och laget toppar tabellen i överlägsen stil. Tingsryd däremot tappade en klar ledning för andra matchen i följd. I fredags hade laget 3–2 mot Troja/Ljungby med en minut kvar att spela men släppte in två mål inom loppet av 30 sekunder och kammade noll.

Fler vändningar

Det var vändningarnas eftermiddag på fler håll i kvalserien under söndagen. Kallinge-Ronneby ledde med 3–1 mot Troja/Ljungby inför slutperioden men rasade samman och föll efter tre insläppta mål på de sista 20 minuterna. Trojas Istvan Bartalis satte det avgörande målet med sju minuter kvar.

I Umeå tog sig Björklöven upp på andraplats i tabellen via 2–1 mot Piteå. Gästerna tog ledningen men ”Löven” vände genom två mål från William Quist.

Vita Hästen har 14 poäng och är sex poäng före Björklöven. Men Troja (åtta), Tingsryd (sex) och Piteå (sex) skuggar Löven i kampen om andraplatsen.