Dagens namn: Matteus

KHL-proffs räddade Finlands segersvit

Publicerad 2013-11-07

Finlands segersvit fortsätter.

Efter 4–3 mot Ryssland i öppningsmatchen av Karjala Tournament har lejonen nu fyra raka vinster i Euro Hockey Tour.

Samtliga finska mål gjordes av KHL-proffs.

Tidigare i höstas vann Finland Tjeckiens EHT-turnering efter tre raka segrar och 10–1 i målskillnad.

Och nygamle förbundskaptenen Erkka Westerlunds succé fortsätter. På torsdagskvällen vann Finland en tät och tempostark match mot Ryssland med 4–3.

Ledningen svängde flera gånger under matchen. Finlands 1–0 blev till 1–2 innan hemmalaget vände tillbaka till 3–2.

Drygt fem minuter in i den tredje perioden kvitterade Jegor Averin till 3–3 och Ryssland pressade även på för ett segermål.

Men i stället var det hemmafansen i Hartwall Arena som fick jubla. Sakari Salminen, till vardags i KHL-laget Nizjnij Novgorod, slog in 4–3 drygt sex minuter före slutet.

Den finländska truppen i Karjala Tournament innehåller flera namn från KHL som också är aktuella för spel i Sotji-OS i februari.

Och mot Ryssland visade de varför.

Samtliga fyra mål kom från Rysslands-proffs. Förutom Salminen hittade Juuso Hietanen (Nizjnij Novgorod), Oskar Osala (Neftechimik Nizjnekamsk) och Leo Komarov (Dynamo Moskva) nätet.

I målet stod landslagsdebutanten Jussi Rynnäs, med förflutet i Toronto Maple Leafs, som räddade 20 av de 23 skotten.

Trots segern var Erkka Westerlund inte så glad.

– En tajt match och motståndaren kunde kvittera för enkelt. Jag är inte helt nöjd med vår insats, sa han till MTV3.